El conseller Puig demana màxima precaució davant la situació de risc elevat d'incendi

query_builder   26 juliol 2012 19:34

event_note Nota de premsa

El conseller Puig demana màxima precaució davant la situació de risc elevat d'incendi

 
  • El conseller ha explicat aquesta tarda que s’han iniciat incendis a Roses, Sant Llorenç de la Muga, Llagostera, Begur, i Massanes
 
  • Durant el 2012, els Mossos d’Esquadra han detingut 5 persones relacionades amb incendis forestals
El conseller d’Interior, Felip Puig, ha demanat aquesta tarda la màxima precaució i prevenció davant una situació generalitzada d’elevat risc d’incendi a tot el país. El conseller ha explicat que avui hi ha 31 comarques catalanes en risc d’incendi elevat i que la situació continuarà demà.
 
Les comarques amb risc alt d’incendi són Cerdanya, Pallars Jussà, Alt Penedès, Baix Llobregat, Vallès Occidental i Oriental, Anoia, Berguedà, Bages, Osona, Solsonès, Alt i Baix Empordà, Garrotxa, Gironès, Selva, Pla de l’Estany, Ripollès, Garrigues, Noguera, Segarra, Segrià, Urgell, Alt i Baix Camp, Conca de Berguedà, Priorat, Baix Ebre, Montsià, Ribera d’Ebre i Terra Alta.
 
El conseller ha explicat que, en aquesta situació d’elevada fragilitat, s’han declarat aquesta tarda incendis a Roses, Sant Llorenç de la Muga, Llagostera, Begur, i Massanes, i que la majoria ja estan controlats.
 
Davant aquesta situació complexa, el conseller ha anunciat que el departament d’Agricultura ha decidit restringir l’accés espais naturals protegits on existeix aquest risc elevat d’incendi, com el Parc Natural del Montsant, i ha dit que s’està valorant si cal restringir l’accés en algun espai més, amb l’objectiu de “prevenir el millor possible”.
 
“Cap cigarreta per la finestra”
 
El conseller ha insistit en la “màxima precaució” i la “màxima col·laboració”, que si es veu una columna de fum “trucar immediatament al 112”, i ha llançat un missatge ben clar: “Cap cigarreta per la finestra”.
 
“Espero que hi hagi molta gent que comenci a modificar comportaments irreflexius, comportament clarament incívics, que fatalment esdeven responsables de situacions com les que hem viscut”, ha dit.
 
En aquest sentit, el conseller ha explicat que els Mossos d’Esquadra estan treballant per trobar els responsables del darrer incendi, i ha manifestat que en els darrers cinc mesos els Mossos d’Esquadra han identificat a cinc presumptes responsables dels incendis que han tingut lloc durant aquest 2012: el del passat dilluns a Les Gavarres; el de Els Muntells, Sant Jaume d’Enveja i Amposta; l’incendi de Rasquera, i els decretats el passat mes de març a Vilopriu (Baix Empordà) i Montardit de Baix (Pallars Sobirà).
 
En aquest sentit, el titular d’Interior ha dit que “l’eficàcia dels cossos de seguretat i d’emergències, amb la col·laboració dels agents rurals, és elevada” i ha volgut deixar clar que “avui els actes incívics són un atemptat contra les persones i el patrimoni col·lectiu”.