Una dona mor ofegada a la platja d'Altafulla (Tarragonès)

query_builder   26 juliol 2012 18:26

event_note Nota de premsa

Una dona mor ofegada a la platja d'Altafulla (Tarragonès)

  • En el moment de l’incident, a la platja onejava la bandera verda i les condicions pel bany eren òptimes.
 
La Direcció General de Protecció Civil de Catalunya (DGPC), a través del Centre de Coordinació d'Emergències de Catalunya CECAT, ha rebut avís aquesta tarda, als volts de les 16:00 hores, de la mort d’una dona ofegada a la platja del municipi d’Altafulla (Tarragonès), a l’alçada del número 45 del passeig marítim.
 
Segons les primeres informacions, la dona, Tuula V., de 73 anys i d’origen finlandès i que estava passant les vacances a Altafulla amb el seu fill, hauria estat rescatada pels mateixos banyistes. Els banyistes l’haurien portat fins la sorra, ja inconscient, i automàticament haurien avisat al telèfon 112, que ha activat el seu protocol d’actuació. En el moment de l’incident, a la platja onejava la bandera verda i les condicions pel bany eren òptimes.
 
El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha enviat al lloc una ambulància de Suport Vital Bàsic, una ambulància Medicalitzada i 1 helicòpter medicalitzat. Els tècnics sanitaris han fet maniobres de reanimació amb resultats infructuosos.
 
En aquest succés també hi ha treballat la Policia Local d’Altafulla i el cos dels Mossos d’Esquadra, amb 2 dotacions de la comissaria de Tarragona, una d’elles d’investigació. Un cop s’ha certificat la mort de la dona, la metgessa forense i els serveis funeraris s’han fet càrrec del cos.