Comunicat diari de risc d'incendi forestal

query_builder   27 juliol 2012 18:23

event_note Nota de premsa

Comunicat diari de risc d'incendi forestal

Mapa risc incendis
Segons el mapa diari de perill d’incendi forestal que elabora la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat demà disminueix el perill arreu. Serà entre alt i molt alt a l’interior de Terres de l’Ebre, entre alt i moderat a la Catalunya Central, nordest i prelitoral, moderat al Prepirineu, i baix al Pirineu Occidental.

Vuit dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat continuen fent tasques de vigilància a la superfície i el perímetre afectats per l’incendi de l’Empordà, que ja està controlat des de primera hora del matí. De fet, a primera hora de la tarda hi hagut precipitacions febles a la zona.

Del matí d’avui cal destacar tres serveis per incendi de vegetació en què han treballat els Bombers. A Selva del Camp (Baix Camp) ha cremat 3.000 m2 de vegetació agrícola i forestal. A Viladecavalls ha cremat una hectàrea de canyes i matolls i, com a mesura preventiva s’han desallotjat una cinquantena de persones de la piscina municipal i del camp de futbol. Finalment a Palamós, en un camp proper a la urbanització Vall-llobrega, han cremat 5.000 m2 de vegetació urbana. Aquests incendis ja es troben extingits.


Pel que fa a previsió meteorològica, es manté l’avís de situació meteorològica per superació del llindar d’intensitat de pluja per demà. S'esperen xàfecs i tempestes a partir de mig matí al Pirineu, Prepirineu i prelitoral que a partir de migdia s'estendran a qualsevol punt de manera més dispersa. Seran d'intensitat entre feble i moderada, si bé és possible que localment siguin fortes, i puntualment amb calamarsa.

Les temperatures màximes baixaran entre lleugerament i moderadament a l'interior, si bé de manera local el descens serà acusat, i similars o lleugerament més baixes al litoral.

El vent serà fluix i de direcció variable de matinada i al final del dia. La resta de la jornada bufarà de component sud i est, amb predomini del xaloc al litoral, entre fluix i moderat.
A banda, fins a migdia i a partir del vespre entrarà la tramuntana a l'Empordà entre fluixa i moderada més reforçada a la nit.


La Direcció general de Protecció Civil manté durant el dia d'avui la fase d’Alerta del Pla INFOCAT, per l’elevat risc d’incendi forestal a 34 comarques de totes les demarcacions.:

Alt Pirineu i Aran: Alt Urgell, Cerdanya i Pallars Jussà.
Barcelona: Alt Penedès, Baix Llobregat, Vallès Occidental i Vallès Oriental.
Catalunya Central: Anoia, Bages, Berguedà, Osona i Solsònes.
Girona: Alt Empordà, Baix Empordà, Garrotxa, Gironès, Selva, Pla de l’Estany i Ripollès.
Lleida: Garrigues, Noguera, Pla d’Urgell, Segarra, Segrià, i Urgell.
Tarragona: Alt Camp, Baix Camp, Baix Penedès, Conca de Barberà i Priorat.
Terres de l’Ebre: Baix Ebre, Montsià, Terra Alta i Ribera d’Ebre.Destacar que el Cos d’Agents Rurals amb el suport del Cos de Mossos d’Esquadra, ha tancat avui, i fins a l’actualització de les previsions de risc d’incendi forestal de demà al matí, els massissos següents:
 
•    Serra del Montsant
•    Massís de Cadiretes
•    Massís de Gavarres


En principi, i si no hi ha variació en les previsions, no està previst mantenir el tancament d’aquests massissos per demà.


Barcelona, 27 de juliol de 2012

1  

Fitxers adjunts

Mapa risc incendis

Mapa risc incendis
JPG | 81