El prestigiós creuer Crystal Serenity fa escala al port de Palamós

Palamós rebrà 8.000 passatgers a l'agost, un 18% més que l'any passat

query_builder   30 juliol 2012 12:00

event_note Nota de premsa

El prestigiós creuer Crystal Serenity fa escala al port de Palamós

Palamós rebrà 8.000 passatgers a l'agost, un 18% més que l'any passat

El port de Palamós ha rebut avui per primera vegada el creuer de luxe Crystal Serenity. Aquest és un vaixell de la companyia nord-americana Crystal Cruises, valorada pel sector creuerístic com una de les millors del món en la seva categoria. L’aposta de Crystal per un port de la Costa Brava aporta un perfil de turista de creuer d’alt poder adquisitiu, la qual cosa ajudarà a la reactivació turística i econòmica del territori. D’altra banda, el divendres, 3 d’agost, el port palamosí rebrà la primera escala del mes, en què es preveu rebre un 18% més de creueristes que l’agost passat.
Ports de la Generalitat acompanyat de Ajuntament de Palamós, Cambra de Comerç i Patronat de Turisme Costa Brava-Girona ha lliurat una metopa commemorativa al capità del creuer Crystal Serenity amb motiu de la seva primera escala al port de Palamós.
 
Dues escales aquesta temporada
 
El creuer Crystal Serenity ha arribat avui a les 8.00 h al port de Palamós procedent de Barcelona, farà una estada d’unes deu hores i salparà a les 18.00 cap a Canes (França). La d’avui ha estat la primera escala de les dues que realitzarà el vaixell durant la temporada 2012 en aquest port de la Costa Brava.
 
El vaixell porta 584 passatgers majoritàriament nord-americans, a més de britànics, canadencs i australians, entre d’altres, i 602 tripulants. Aquests passatgers visitaran durant la seva estada Palamós, la ciutat de Girona, el castell de Dalí a Púbol, Tossa de Mar i Peratallada, entre d’altres excursions.
 
El Crystal Serenity està fent una ruta que va iniciar a Lisboa (Portugal), després ha fet escala a Gibraltar, Barcelona i Palamós, i aquesta tarda continuarà cap a Canes (França), Montecarlo (Mònaco) i les ciutats italianes de Porto Venere, Livorno i Roma, on finalitzarà el trajecte.
 
El Serenity de bandera de Bahames té 14 pisos i 550 suites i camarots. Disposa de set restaurants que ofereixen una àmplia gastronomia amb diferents horaris per als passatgers, així com una extensa bodega amb més de 200 tipus de vi d’arreu del món. Destaca el restaurant japonès Sushi Bar que dirigeix el prestigiós xef japonès, Nobu Matsuhia, qui amb la degustació dels seus plats i les seves classes de cuina apropa al passatger a la cuina oriental.
 
També té amplis espais per practicar esports, provar algun tractament al spa o relaxar-se a les dues piscines. A més, els passatgers disposen d’un programa on poden gaudir de xerrades impartides per experts conferenciants i rebre classes d’idiomes o piano.
 
Pel que fa a característiques tècniques, el Crystal Serenity té una eslora de 250 metres, una mànega de 32 metres, un calat de 7,6 metres i un registre brut de 68.870 tones. 
 
Crystal Cruises arriba a Palamós
 
Crystal Cruises és una companyia nord-americana creada l’any 1988 que té  dos creuers a la seva flota el Crystal Symphony i el Crystal Serenity. La companyia ofereix als passatgers un bon nivell en serveis, destinacions, itineraris, gastronomia, activitats i allotjament. Aquest valor afegit ha portat a Crystal Cruises a aconseguir per dotzè any consecutiu el premi a la millor naviliera de creuers del món en la seva categoria, segons els lectors de les dues prestigioses revistes del sector creuerístic: Travel & Leisure i Condé Nast Traveller.
 
8.000 passatgers a l’agost
 
El Crystal Serenity ha tancat avui les escales del mes de juliol al port de Palamós.  Així, el pròxim divendres, 3 d’agost, l’escala del Thomson Dream serà la primera del mes d’agost. Al llarg d’aquest mes es preveuen rebre sis escales de creuer, les mateixes que l’any passat, i uns 8.000 creueristes, xifra que suposa un increment del 18% en el nombre de turistes de creuer que visiten Palamós respecte a l’agost de 2011. El fet que el port de Palamós incrementi el nombre de passatgers amb les mateixes escales que l’any passat es deu a la tendència del sector creuerístic, ja que cada cop els creuers són més grans i amb major capacitat de passatgers.
 
Els creuers que faran escala a Palamós durant el mes d’agost seran el Thomson Dream que farà tres escales, mentre que el Balmoral, l’Island Escape i el Crystal Serenity faran una escala cadascun. El Balmoral és un creuer de la companyia Fred Olsen Cruises Lines que s’estrenarà a l’enclavament empordanès.
 
L’aposta de noves companyies i l’arribada de nous passatgers de creuer al port palamosí és fruit de l’impuls realitzat per Ports de la Generalitat amb l’Ajuntament de Palamós, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, la Cambra de Comerç de Palamós i els operadors portuaris per potenciar l’activitat de creuers en el mercat creuerístic internacional i nacional. Amb tot, l’activitat de creuers a la Costa Brava incrementa l’activitat turística de la demarcació gironina, alhora que genera riquesa al municipi i al territori.
 
30 de juliol de 2012

2  

Imatges

Crystal Serenity a Palamós

Crystal Serenity a Palamós 980

Intercanvi metopes commemoratives

Intercanvi metopes commemoratives 532

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 56