Protecció Civil de la Generalitat: desactivada la fase d'alerta del Pla INFOCAT, que queda en prealerta

Tot i que baixa el risc general d'incendis es manté la Prealerta pel risc d'incendi existent en 8 comarques

query_builder   28 juliol 2012 11:38

event_note Nota de premsa

Protecció Civil de la Generalitat: desactivada la fase d'alerta del Pla INFOCAT, que queda en prealerta

Tot i que baixa el risc general d'incendis es manté la Prealerta pel risc d'incendi existent en 8 comarques

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) informa que, a partir de la millora de les condicions meteorològiques, amb la contenció de les temperatures i les precipitacions que van caure ahir en alguns indrets, junt amb l'evolució del foc de l'Alt Empordà, ja controlat, procedeix a desactivar la fase d’Alerta del Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT.
 
Tot i això, es manté en situació de Prealerta al llarg del dia d'avui pel risc d'incendi existent en 8 comarques:
  • Demarcació de Girona : Alt Empordà.
  • Demarcació de Lleida : Noguera, Segarra i Segrià.
  • Demarcació de Tarragona : Priorat.
  • Demarcació de Terres de l’Ebre : Baix Ebre, Ribera d’Ebre i Terra Alta.
 
Els massissos de la Serra del Montsant, el Massís de Cadiretes i el Massís de Gavarres que ahir van estar tancats, han quedat oberts pel Cos d’Agents Rurals degut al descens del risc d’incendi.
 
Amb tot, es demana extremar la precaució en zones properes a massa forestal o de conreus, evitar desplaçaments innecessaris per zones de risc i abstenir-se de qualsevol activitat que augmenti el risc d'incendi. Qualsevol activitat negligent o voluntària en aquest sentit pot ser denunciada. Davant qualsevol indici de foc, cal avisar immediatament al telèfon d'emergències 112, indicant la posició de la columna de fum o altres indicis.
 
Referit a l’incendi forestal de l’Alt Empordà, el foc de La Jonquera continua controlat i els Bombers de la Generalitat seguiran vigilant avui la zona davant qualsevol possible represa.
 
Pel que fa a les incidències a la xarxa telefònica es manté l’afectació a 347 línies fixes corresponents als municipis de Biure, Capmany i Darnius i l’afectació a la telefonia mòbil es manté a La Vajol i Capmany.
 
A més, d’acord amb el Decret 64/1995 de mesures per a la prevenció dels incendis forestals, queden anul·lades les autoritzacions per activitats amb risc d’incendi forestal que, segons les condicions específiques establertes en cada cas, estiguin afectades i així ho informi el Cos d’Agents Rurals de la Generalitat de Catalunya.