COMUNICAT DIARI DE RISC D'INCENDI FORESTAL

query_builder   29 juliol 2012 12:50

event_note Nota de premsa

COMUNICAT DIARI DE RISC D'INCENDI FORESTAL

Mapa de risc d'incendis
(29 de juliol de 2012 -migdia-)

Segons el mapa diari de perill d’incendi forestal que elabora la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat el perill serà entre alt i molt alt a l’interior de Terres de l’Ebre i Alt Empordà, entre alt i moderat a la Catalunya central, Nordest i prelitoral, moderat al Prepirineu i litoral central, i baix al Pirineu Occidental.

Durant les darreres hores els Bombers de la Generalitat han rebut diverses alertes per focs forestals originats per la caiguda de llamps. El més important s’ha produït a Vandellòs (Baix Camp), ha cremat 2 hectàrees forestals i hi han treballat una vintena de dotacions. Per aquest mateix motiu, a primera hora de la tarda un helicòpter amb membres del Grup d’Actuacions Forestals (GRAF) farà una ruta de vigilància per la zona interior de les Terres de l’Ebre per tal de comprovar que cap més llamp no ha causat cap foc.

Recordar, finalment, que set dotacions terrestres segueixen vigilant la zona de l’incendi de l’Empordà. Durant les hores de més calor encara apareixen alguns punts calents i soques fumejant, que són apagades ràpidament.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, cal destacar que avui no es preveuen altres situacions meteorològiques de risc. En general l’ambient serà assoleiat, amb algunes nuvolades que poden crèixer al Pre-Pirineu i Pirineu Oriental, que podrien descàrregar alguna precipitació no gaire important.

El vent serà fluix i de component sud a tot el litoral i de direcció variable a mesura que s’acosti la nit. També pot entrar llavors Tramuntana entre fluixa i moderada a la part nord de l’Empordà.

La humitat relativa se situarà entorn del 50 %, i anirà baixant a l’interior del pais a mesura que avanci el dia

La Direcció General de Protecció Civil ha posat el Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT en fase de prealerta durant el dia d'avui, d’acord amb el risc d’incendi forestal a les comarques següents: Alt Empordà, Priorat, Baix Ebre, Ribera d’Ebre i Terra Alta. El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT)  ha informat de la situació de Prealerta als municipis de les comarques afectades.

Barcelona, 29 de juliol de 2012

1  

Fitxers adjunts

Mapa risc incendis

Mapa risc incendis
JPG | 86