COMUNICAT DIARI DE RISC D'INCENDI FORESTAL (previsió per dia 30 de juliol de 2012)

query_builder   29 juliol 2012 19:33

event_note Nota de premsa

COMUNICAT DIARI DE RISC D'INCENDI FORESTAL (previsió per dia 30 de juliol de 2012)

Mapa de risc d'incendis

Segons el mapa diari de perill d’incendi forestal que elabora la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat el perill d’incendi no experimentarà gaires variacions per demà. Serà alt a gran part de l’interior, excepte zones del Pirineu i Prepirineu, on serà moderat o fins i tot baix. A zones de l’interior de Terres de l’Ebre i extrem nord de l’Alt Empordà hi haurà perill molt alt.

Aquesta tarda, els Bombers de la Generalitat han realitzat una ruta de vigilància en helicòpter per detectar possibles focs de llamp a la zona de les Terres de l’Ebre sense que, de moment, hi hagi cap novetat. Pel que fa al foc d’aquesta nit provocat per un llamp a Pratdip (Baix Camp), s’ha donat per extingit aquest migdia i finalment ha afectat una superfície de 2,5 hectàrees. Atesa la bona evolució de l’incendi de l’Alt Empordà, en les properes hores s’aniran retirant progressivament algunes de les dotacions que encara vigilen el perímetre.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya cal destacar que demà no es preveuen altres situacions meteorològiques de risc. En general l’ambient serà assoleiat, amb lleugers augments de les temperatures mínimes i màximes, amb algunes nuvolades de matinada que es desfaran arreu del territori, excepte la zona del Delta de l’Ebre, on podrien mantenir-se al llarg de tot el dia. A partir de migdia les nuvolades poden crèixer al Pre-Pirineu i Pirineu, i podrien descàrregar alguna precipitació no gaire important a nivell local.

El vent serà fluix i variable en general, i de component sud i sudest als dos extrems del litoral. A partir de migdia i fins al vespre, aquests darrers poden evolucionar amb algun cop moderat.

La humitat relativa se situarà entorn del 50 % a l’interior del pais, situant-se al 60% al litoral i arribant fins al 70% cap a la zona del Delta de l’Ebre. Anirà minvant a mesura que avanci el dia i tornarà a pujar fins un 75% a tot el litoral i pre-litoral.

La Direcció general de Protecció Civil ha posat el Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT en fase de prealerta durant el dia d'avui, d’acord amb el risc d’incendi forestal a les comarques següents: Alt Empordà, Priorat, Baix Ebre, Ribera d’Ebre i Terra Alta. El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT)  ha informat de la situació de Prealerta als municipis de les comarques afectades.

Barcelona, 29 de juliol de 2012

1  

Fitxers adjunts

Mapa de risc d'incendis

Mapa de risc d'incendis
JPG | 87