Comunicat diari de risc d'incendi forestal

query_builder   30 juliol 2012 12:03

event_note Nota de premsa

Comunicat diari de risc d'incendi forestal

  • Segons el mapa diari de perill d’incendi forestal que elabora la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat, el perill d’incendi disminueix. A zones de l’interior de Terres de l’Ebre el perill serà entre alt i molt alt, alt i moderat a l’interior i nordest, i a zones del Litoral, Pirineu i Prepirineu serà moderat o fins i tot baix 
Mapa de risc d'incendi forestal

Avui s’espera una jornada similar a la d’ahir diumenge. Al llarg del dia, bufarà aire càlid però també humit al litoral i al prelitoral de tot el país. A la tarda, és previst que hi hagi certa inestabilitat al Pirineu i al Prepirineu, mentre que la tramuntana ja ha deixat de bufar a l’Empordà. Tot i això, a les comarques de l’interior de Catalunya i a les Terres de l’Ebre, els Bombers de la Generalitat estaran en alerta al llarg de tota la jornada. A l’interior, es preveu que baixi la humitat relativa i a les Terres de l’Ebre, a partir de migdia, poden descarregar tempestes que podrien anar acompanyades de llamps, amb la qual cosa caldrà fer seguiment de l’episodi.

D’acord amb el Servei Meteorològic de Catalunya, no es descarta algun ruixat dispers i feble aquesta tarda al Pirineu, preferentment al sector oriental; les temperatures màximes seran lleugerament més altes que les d’ahir i pel que fa al vent al llarg del matí s'imposarà el de component sud fluix amb cops moderats i quedant fluix i de direcció variable al final del dia.

La Direcció general de Protecció Civil no ha posat en marxa cap fase preventiva del Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT).

1  

Fitxers adjunts

Mapa de risc d'incendi forestal

Mapa de risc d'incendi forestal
JPG | 478