Puig

El conseller Puig inaugura l'Oficina d'Atenció Ciutadana dels Mossos d'Esquadra de La Jonquera

query_builder   30 juliol 2012 10:59

event_note Nota de premsa

El conseller Puig inaugura l'Oficina d'Atenció Ciutadana dels Mossos d'Esquadra de La Jonquera

FOTO
El conseller d’Interior, Felip Puig, acompanyat de l’alcaldessa de La Jonquera, Sonia Martínez,  ha inaugurat avui les noves instal·lacions de l’Oficina d’Atenció Ciutadana de La Jonquera. Aquestes noves dependències permetran donar una resposta policial més ràpida i eficient pels ciutadans de la zona.
 
El conseller Puig ha explicat que “aquesta oficina, feta amb els criteris dels temps que corren amb austeritat i sentit comú, ha estat possible gràcies a l’exigència que l’equip de Govern de La Jonquera venen fent des de fa temps però també per una dimensió que cal destacar”“La Policia de Catalunya té una vocació integral i els Mossos d’Esquadra més tard o més d’hora acabaran assumint més responsabilitats de les que ara tenen, i és per això que puc dir que aquestes instal·lacions són provisionals”.
 
En aquest sentit, Puig ha afegit que “adequant-nos al ritme que la situació econòmica imposa, el que no queda alterat és la voluntat de que La Jonquera formi part del mapa policial de Catalunya amb unes instal·lacions suficients com per poder atendre no només els requeriments dels ciutadans del municipi sinó també la seva condició de pas fronterer que necessita una atenció policial més ferma i permanent”.
 
Per la seva part, l’alcaldessa ha destacat que “avui és un dia molt important perquè des de l’anterior legislatura ja s’estava lluitant per tenir la presència dels Mossos d’Esquadra a La Jonquera”.  “Com a municipi fronterer, La Jonquera ja disposava de tots els cossos i forces de seguretat però faltava la nostra Policia”, ha dit.
 
Aquest edifici és una mostra evident de l’adaptació a les necessitats de seguretat i atenció als ciutadans del territori, a part de ser un exemple clar d’optimització del recursos existents. Els mòduls prefabricats que han servit per construir aquest nou espai, anteriorment ubicats a la província de Tarragona, formaven part de l’antiga comissaria en el període previ al desplegament de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra ubicada al polígon de les Gavarres de la ciutat de Tarragona.
 
El passat 8 de juny, aquests mòduls es van desmuntar i es van traslladar de Tarragona a l’empresa que els fabrica per posar-los a punt i poder traslladar-los finalment a La Jonquera, on seran utilitzats com a oficina de denúncies. Des de principis del mes de juliol, quan van arribar a aquest municipi de l'Alt Empordà, s’han estat condicionant fins al dia d’avui.
 
L'Oficina té una superfície de 146 metres quadrats i en el seu interior hi trobem diferents dependències: una àrea d’atenció de denúncies ràpides, un locutori, una oficina de gestió, menjadors, vestidors i altres dependències i despatxos d’ús intern.
 
El cost final d’aquesta obra, al tractar-se de material reciclat, ha estat molt menor del què hagués suposat un nou edifici, sent d’uns 92.000 euros. Aquest oficina de denúncies estarà oberta els 365 dies de l’any a excepció de les nits que estarà connectada amb l’Àrea Bàsica Policial de l’Alt Empordà (Figueres).
 
La dotació policial que conformarà finalment aquesta oficina és d’uns 30 efectius de mossos d’esquadra que s’aniran incorporant gradualment fins a completar i assolir la seva completa estructura.  
 
A l'acte d'inauguració també hi ha assistit la diputada al Parlament de Catalunya, Marina Geli, el delegat del Govern de la Generalitat a Girona, Eudald Casadesús, el director general de la Policia, Manel Prat, el director territorial del Departament d’Interior a Girona, Albert Ballesta, el subdirector general de Coordinació de la Policia de Catalunya, Joan Carles de la Monja, el cap de la Regió d’Emergències Girona, Enric Cano, el comissari cap de la Comissió Superior Coordinació Central, Ferran López, el comissari cap de la Regió Policial Girona, Joaquim Belenguer,i el comissari cap de la Comissaria General Tècnica de Planificació de la  Seguretat, Emili Quevedo, entre d'altres autoritats.