El conseller de Benestar Social i Família visita diversos equipaments per a gent gran i terrenys d'acampada de joves a l'Alta Ribagorça, el Pallars Jussà i l'Alt Urgell

query_builder   30 juliol 2012 11:30

event_note Nota de premsa

El conseller de Benestar Social i Família visita diversos equipaments per a gent gran i terrenys d'acampada de joves a l'Alta Ribagorça, el Pallars Jussà i l'Alt Urgell

 
El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, va visitar el divendres 27 de juliol i el dissabte 28 a les comarques de l’Alta Ribagorça, el Pallars Jussà i l’Alt Urgell diversos equipaments per a gent gran i d'altres d'activitats d’estiu per a joves que s’estan duent a terme aquest mes de juliol. L'acompanyaven el director general de Joventut, Toni Reig, el director dels serveis territorials de Benestar Social i Família a Lleida, Joan Ramon Saura i el delegat territorial del Govern a l'Alt Pirineu i Aran, Albert Alins, durant l'estada a l'Alta Ribagorça.  
 
Al llarg del divendres, el Conseller va centrar la seva jornada al Pont de Suert on després de visitar l’Ajuntament i el Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça es va desplaçar fins a la llar d’infants del municipi, que acull el casal d’estiu municipal. Posteriorment va visitar el casal de gent gran de CatalunyaCaixa i futur espai també per a joves. A continuació la comitiva es va traslladar a la Residència per a Gent Gran de l’Alta Ribagorça, on es va celebrar un modest homenatge a les persones residents. El penúltim punt del programa va ésser a Vilaller per conèixer in situ les activitats d’estiu que promou la Fundació Verge Blanca a la casa de colònies Montsant. I finalment, el Conseller va anar al local de l’Associació d’Avis l’OM de Vilaller per visitar aquesta associació i mantenir una breu trobada amb els membres de la junta de govern de l’entitat.
 
El dissabte, el conseller Cleries va visitar de nou el Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça per mantenir una trobada amb representants de les associacions de dones d’aquesta comarca. Posteriorment, la comitiva va fer una visita oficial a l’Ajuntament de Sarroca de Bellera (Pallars Jussà) i, tot seguit, es va desplaçar a tres activitats d’estiu per a joves: l’acampada de l’Agrupament Escolta i Guia Coll de les Savines de Cervera a Sarroca de Bellera, l’acampada de la Unió Muntanyenca Eramprunyà de Gavà a la Pobleta de Bellveí (Pallars Jussà) i el camp de treball gestionat per l’Associació Sasc-Pixies a Bescaran (Alt Urgell). En aquest darrer cas, es tracta d’una activitat organitzada per la Direcció General de Joventut del Departament de Benestar Social i Família que duu per títol Recerca d’antics camins fronterers a l’Alt Urgell.
 
El conseller va explicar que “sempre que puc m’agrada recórrer el país per poder intercanviar amb les persones d’arreu inquietuds i experiències. En aquesta visita de dos dies estic coneixent de primera mà moltes persones d’edats molt diferents i inquietuds ben diverses. Aquest contacte m’enriqueix com a persona i com a polític”.
 
21.273 assistents en 506 activitats d’estiu a Lleida
La demarcació de Lleida concentra aquest estiu un total de 21.273 assistents en 506 activitats d’estiu per a joves, dels quals 18.461 són infants i joves participants i 2.812 monitores i monitors. Per tipologies d’estada, la gran majoria participen en casals de vacances (184), colònies (133) i acampades (132), seguit de rutes (39) i camps de treball (18). Segons dades de la Direcció General de Joventut, aquests participants són majoritàriament procedents de la resta de comarques catalanes, a excepció dels casals d’estiu, concorreguts tradicionalment per nois i noies de la pròpia població on s’organitzen.
 
Per comarques, el Pallars Sobirà és on més activitats s’organitzen (124), seguit de la Noguera (73), el Segrià (58), el Solsonès (54), el Pallars Jussà (46) i l’Alt Urgell (35).
 

Josep Lluís Cleries va destacar la importància d’aquestes activitats d’estiu, ja que són “una excel·lent oportunitat perquè els més joves gaudeixin del seu temps lliure tot aprenent, com a complement ideal a la tasca formativa de la família i de l’escola”.