Interior recorda que les denúncies per llençar burilles des dels vehicles no poden ser anònimes

query_builder   31 juliol 2012 19:12

event_note Nota de premsa

Interior recorda que les denúncies per llençar burilles des dels vehicles no poden ser anònimes

 
El Departament d’Interior vol recordar als ciutadans, als quals ha demanat que denunciïn als conductors i als passatgers que vegin llençar burilles enceses des dels vehicles que circulen per les carreteres, que aquestes denúncies poden ser tramitades en qualsevol comissaria dels Mossos d’Esquadra i que han de ser complimentades amb la identificació de la persona denunciant.
 
El llançament de burilles de cigarreta des d’un vehicle infringeix l’article 6 del Reglament General de Circulació, que considera com una infracció punible “llençar a la via o a les seves proximitats qualsevol objecte que pot donar lloc a la producció d’incendis”.
 
En la compareixença dels consellers Felip Puig i Josep Maria Pelegrí dilluns passat a la tarda al Parlament el representant d’un grup de l’oposició va manifestar que un veí de Boadella va fer una fotografia al conductor d’un camió, en una via que no va precisar, al qual va veure llençar una burilla per la finestra, que a més va recollir en una bossa. El portaveu de l’oposició es va queixar que el ciutadà no va poder presentar la pertinent denúncia voluntària per aquest fet.
 
El Departament d’Interior vol fer constar que aquest veí de Boadella es va negar a facilitar les seves dades personals tant a la comissaria dels Mossos de Figueres com a la del sector de Trànsit dels Mossos de Figueres, malgrat que els agents li van indicar que la identificació del denunciant és una condició imprescindible per tal que la denúncia tingui validesa.
 
Tot i aquesta circumstància, el Departament d’Interior reitera la crida als ciudatans perquè posin en coneixement dels Mossos, mitjançant els procediments establerts, qualsevol vulneració del Reglament General de Circulació que pugui originar un foc al voral d’una carretera.