El conseller Puig anuncia una ordre que permetrà compartir serveis policials als municipis petits i mitjans

query_builder   31 juliol 2012 20:52

event_note Nota de premsa

El conseller Puig anuncia una ordre que permetrà compartir serveis policials als municipis petits i mitjans

FOTO
  • Interior, l'ACM i la FMC acorden iniciar al setembre el procés de treball institucional per tirar endavant la nova llei de la Policia de Catalunya i la Llei de l’espai públic
 
 
El conseller d’Interior, Felip Puig, ha anunciat que en els propers dies aprovarà una ordre que permetrà a municipis petits i mitjans –la suma de la població no podrà superar els 40.000 habitants-- compartir serveis de policia local.
 
El conseller ha fet aquest anunci desprès de reunir-se amb els presidents de l’Associació Catalana de Municipis (ACM), Miquel Buch, i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), Manuel Bustos.
 
En aquest sentit, Puig ha explicat que els municipis han de ser limítrofs, de la mateixa comarca, no sumar més de 40.000 habitants entre ells, i que un d’ells ha de tenir policia local. Tot i això, el conseller s’ha mostrat flexible cap a alguns d’aquests condicionants i ha dit que farà gestions amb el govern de l’Estat per superar el topall dels 40.000 habitants. “Intentarem veure si podem procedir a una modificació i tindrem alguna iniciativa en aquest sentit a nivell del Congrés de Diputats”, ha dit el conseller.
 
Puig ha indicat que ja hi ha diversos municipis que han mostrat interès per aquestes iniciatives amb l’objectiu de millorar els serveis als ciutadans i optimitzar recursos. “Fins el municipi més petit és essencial per garantir la llibertat i la seguretat dels ciutadans”, ha reblat el conseller.
 
Per la seva banda, els presidents de l’ACM i de la FMC s’han mostrat a favor d’aquesta mesura de col·laboració entre municipis i han agraït al conseller d’Interior la bona disposició del Govern català per consensuar amb les entitats municipalistes aquestes iniciatives, així com per implicar-les en la participació activa per tirar endavant lleis que afecten tant a la seguretat de les persones com a la regulació de l’espai públic.
 
En aquest sentit, el conseller Puig ha avançat que, a partir del setembre, començarà el treball institucional entre el Departament d’Interior i les entitats municipalistes al voltant de les lleis més importants d’aquesta legislatura en l’àmbit de la seguretat, com la nova llei de la Policia, la llei d’ús de l’espai públic i la nova llei de Protecció Civil.
 
Respecte a la llei d’ús de l’espai públic, el conseller ha volgut deixar clar que es tracta d’una normativa marc que en cap cas anul·larà les ordenances municipals, i ha afegit que “estem davant d’una oportunitat” per donar una visió global de país.
 
Puig també ha posat de manifest la voluntat de trobar “mínims comuns denominadors” en l’àmbit de la seguretat i ha destacat i agraït el compromís renovat amb aquesta trobada entre les entitats municipalistes i el Departament d’Interior.