El conseller d'Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, inaugura a Valls la 58a edició de Firagost

query_builder   31 juliol 2012 20:42

event_note Nota de premsa

El conseller d'Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, inaugura a Valls la 58a edició de Firagost

 

·        Acompanyat de l’alcalde de Valls, Albert Batet, del director de Firagost, Antoni Bastús, del president de la Societat Agrícola i Secció de Crèdit de Valls, Joan Llorach, i el subdelegat del Govern de l’estat a Tarragona, Jordi Sierra, el conseller ha inaugurat avui aquesta fira que acull  a més de 350 expositors del sector del camp català.
 
·        L’acte inaugural també ha comptat amb la presència del delegat de la Generalitat a Tarragona, Joaquim Nin, del director dels Serveis Territorials del Departament d’Empresa i Ocupació, Baptista Capell, i de diversos alcaldes i altres autoritats de la zona.
 
 
El conseller d’Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, ha inaugurat avui a Valls la 58a edició de Firagost, una fira que acull fins demà 350 expositors del sector del camp català, exhibicions d’artesans, castells, concerts i d’altres activitats, a més de jornades tècniques i debats. En l’acte inaugural també hi ha participat l’alcalde de Valls, Albert Batet, el director de Firagost, Antoni Bastús, el president de la Societat Agrícola i Secció de Crèdit de Valls, Joan Llorach, i el subdelegat del Govern de l’Estat a Tarragona, Jordi Sierra. També hi han assistit el delegat de la Generalitat a Tarragona, Joaquim Nin, el director dels Serveis Territorials del Departament d’Empresa i Ocupació, Baptista Capell, i diversos alcaldes i altres autoritats de la demarcació.
 
Firagost 2012 se celebra el mateix nucli urbà del municipi de Valls, ocupant un espai de més de 40.000 m2  que aplega expositors de fruites, verdures, vins, caves, plantes i jardineria, herboristeria, productes de l’agricultura i per a l’agricultura, alimentació artesanal, ceràmica, terrissa, artesania, maquinaria agrícola, ramadera, vehicles, estands diversos i exposicions de bestiar, cavallar, races pures d’avicultura artística o aviram català.
 
És una fira multitudinària, que es complementa amb actes de divulgació agrícola, cercaviles i concursos d’arrossegament amb cavalleries, concursos de portadors de saques d’avellanes, actuació castellera dels Xiquets de Valls o un concurs de tast de vins i que té un atractiu especial per la diversitat de productes, la seva presentació i característiques comercials, de tipisme i popularitat.
 
En aquest marc, el conseller d’Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, ha agraït molt especialment la invitació de l’alcalde del municipi, Albert Batet; una invitació que segons ha volgut recordar el mateix conseller es va produir amb motiu d’una actuació castellera de la Colla Vella de Valls al Camp Nou, en el marc d’una acció de promoció turística.
 
El conseller ha destacat que el mateix esperit emprenedor que va copsar en aquella actuació castellera és el que inspira Firagost. En aquest sentit, el conseller ha assenyalat que “Firagost és molt més que un mercat. És l’expressió més àmplia del que representa un mercat. Allò que en el bressol de la civilització va ser l’àgora, un lloc on s’intercanviaven molt més que productes”.
 
Així mateix, el conseller ha apuntat que en aquesta edició de Firagost “les xifres parlen per si mateixes. Veurem 350 expositors i 40 mil metres quadrats de superfície...És la gran fira del camp català i una de les grans expressions firals de Catalunya. Aquesta fira és l’expressió del caràcter emprenedor i de la iniciativa que tenen els catalans en molts àmbits; en relació al camp, a la terra, però també expressió de l’enginy industrial, de l’empenta comercial i de l’expressió turística”.
 
En el marc de la visita al municipi de l’Alt Camp, el conseller F. Xavier Mena, ha signat el llibre d’honor del consistori. En aquesta visita el conseller ha estat acompanyat del delegat del Govern de la Generalitat de Catalunya a Tarragona, Joaquim Nin, i el director dels Serveis Territorials del Departament a Tarragona, Baptista Capell. També han estat presents el president del Consell Comarcal de l’Alt Camp, Joan Josep Raventós, i el president de la Cambra de Comerç de Valls, Marcel•lí Morera, entre d’altres.
 

3  

Fitxers adjunts

Conseller F. Xavier Mena, assistint a la desfilada inaugural de Firagost 2012

Conseller F. Xavier Mena, assistint a la desfilada inaugural de Firagost 2012
JPG | 442

El conseller F. Xavier Mena, durant el discurs inaugural de Firagost 2012

El conseller F. Xavier Mena, durant el discurs inaugural de Firagost 2012
JPG | 455

El conseller F. Xavier Mena, visitant expositors de Firagost 2012

El conseller F. Xavier Mena, visitant expositors de Firagost 2012
JPG | 451