El delegat del Govern a la Catalunya Central visita diversos municipis del Berguedà i del Bages

query_builder   1 agost 2012 08:00

event_note Nota de premsa

El delegat del Govern a la Catalunya Central visita diversos municipis del Berguedà i del Bages

Jordi Moltó ha estat als ajuntaments de Guardiola de Berguedà, Castellar de n’Hug, Sant Julià de Cerdanyola i Vallcebre i Fígols, al Berguedà, i als de Navàs, el Pont de Vilomara i Rocafort, Balsareny, Guardiola de Berguedà, Sant Fruitós de Bages i Sant Feliu Sasserra, al Bages.
 
 
El delegat del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central, Jordi Moltó, ha continuat aquesta última setmana la seva ronda de visites pels municipis del territori al Berguedà i al Bages.
 
A Castellar de n’Hug, Moltó es va entrevistar amb l’alcalde, Josep Orriols, que li va plantejar la necessitat de refer el sostre del local polivalent. També van tractar temes relacionats amb la promoció turística del municipi i amb el projecte de cuneta americana de la carretera.
A Sant Julià de Cerdanyola, el delegat del Govern també va visitar l’Ajuntament, on es va entrevistar amb l’alcalde, Joan Solé. Entre altres temes, van parlar del futur dels plans d’ocupació, d’alguns pagaments pendents de cobrament per part de l’Ajuntament, de les subvencions via PUOSC i Xarxa, així com de la celebració de la diada que commemora la recuperació del municipi.
A Vallcebre, l’alcalde, Lluís Cadena, va exposar al delegat el projecte de museïtzació de les petjades de dinosaure, de la necessitat d’arreglar les torrenteres, així com de diversos projectes relacionats amb l’arranjament de camins i les subvencions de Xarxa i el PUOSC. Finalment, li va explicar al delegat l’estat de les obres de l’alberg.
A Fígols, un dels temes que el delegat va tractar amb l’alcalde, Josep Guixé, va ser el de la rehabilitació de Peguera. Com en altres ajuntaments, li va exposar qüestions relacionades amb cobraments pendents i amb les subvencions del PUOSC.
 
A Navàs, l’alcalde, Jaume Casals, li va plantejar al delegat qüestions relacionades amb les subvencions del FEDER i del PUOSC i amb altres de l’ICAEN relacionades amb la planta de biomassa. Així mateix, li va exposar el projecte de millora de la carretera de Castelladral i Serrateix.
La següent visita va ser al Pont de Vilomara, on el delegat va visitar l’Ajuntament, on es va entrevistar amb l’alcalde, Cecílio Rodríguez, que li va plantejar la possibilitat d’una millora de la sortida en direcció a Berga a nivell comarcal, no només local. Un altre dels temes tractats va ser el  dels fons de cooperació.
A Balsareny, l’alcalde, Jaume Rabeya, va plantejar durant l’entrevista amb Jordi Moltó qüestions relacionades amb l’escola bressol, les subvencions de Xarxa i PUOSC i el projecte de caldera de biomassa i la redacció del POUM.
 
A Guardiola de Berguedà, el delegat del Govern es va reunir a l’Ajuntament amb l’alcaldessa, Montserrat Ribera, que també li va fer arribar diverses qüestions relacionades amb les subvencions del PUOSC, Xarxa i el programa Viure al Poble.
 
A Sant Fruitós de Bages, com en altres municipis, l’alcalde, Joan Carles Batanés, va plantejar al delegat qüestions relacionades amb les subvencions del PUOSC i Xarxa. També, però, problemàtiques relacionades amb l’ACA i amb la necessitat d’arranjar la carretera C-1411.
Finalment, a Sant Feliu Sasserra, Moltó es va entrevistar amb l’alcalde, Josep Romero, que li va exposar diferents qüestions relacionades amb el PUOSC i el programa Xarxa, però també amb l’Ateneu o la promoció del municipi a partir de la recuperació de bruixes i bandolers. Romero i Moltó també van tractar de la depuradora i del projecte per arribar a Prats de Lluçanès a través de la carretera B-431.