Correcció xifra total ofegats morts enguany

Un home mor ofegat a la platja de Castelldefels (Baix Llobregat)

query_builder   1 agost 2012 13:36

event_note Nota de premsa

Correcció xifra total ofegats morts enguany

Un home mor ofegat a la platja de Castelldefels (Baix Llobregat)

  • En el moment de l’incident, a la platja onejava la bandera verda i les condicions pel bany eren òptimes.
 
La Direcció General de Protecció Civil de Catalunya (DGPC), a través del Centre de Coordinació d'Emergències de Catalunya CECAT, ha rebut avís aquest matí, a les 10:09 hores, de la mort d’un home ofegat a la platja de la Pineda del municipi de Castelldefels (Baix Llobregat), a l’alçada de la confluència de l’avinguda 11 de setembre i del passeig marítim de Castelldefels.
 
Segons les primeres informacions, l’home, d’una edat aproximada entre 55 i 60 anys i que anava sense documentació, hauria estat passejant per la platja des de les Botigues en direcció Gavà i al entrar a l’aigua hauria caigut desplomat. El servei de socorrisme que s’encarrega de les platges de Castelldefels, i que tot just començaven el torn de vigilància, l’hauria portat fins la sorra, ja inconscient, i automàticament haurien avisat al telèfon 112, encarregant-se de l’atenció a l’home fins l’arribada del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). El SEM ha passat l’avís a la Policia Local de Castelldefels que s’ha presentat al lloc dels fets amb 2 patrulles. En el moment de l’incident, a totes les platges de Castelldefels onejava la bandera verda i les condicions pel bany eren òptimes.
 
El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha enviat al lloc una ambulància de Suport Vital Bàsic, una ambulància Medicalitzada i 1 vehicle de comandament. Els tècnics sanitaris han fet maniobres de reanimació amb resultats infructuosos.
 
En aquest succés també hi ha treballat el cos dels Mossos d’Esquadra, amb 1 dotació, estant treballant en la identificació del finat. El metge forense i els serveis funeraris s’han fet càrrec del cos.
 
 
 
Des de Protecció Civil de la Generalitat es vol insistir en la necessitat de prendre mesures d'autoprotecció en el bany, preferir sempre platges vigilades i en horaris en els que es presti el servei de socorrisme (normalment entre 10.00 am o 11.00 am i 19.00 pm) i comprovar el color de la bandera que onegi a la platja (verd: bany permès, groc: màxima precaució, vermell: bany prohibit). Des del juny fins avui s’han produït amb el d'avui, 10 morts per ofegament a les platges catalanes.