Bombers de la Generalitat, l'ISPC i la Fundació Pau Costa signen un conveni per fomentar el coneixement en incendis forestals a bombers de fora de Catalunya

query_builder   1 agost 2012 19:38

event_note Nota de premsa

Bombers de la Generalitat, l'ISPC i la Fundació Pau Costa signen un conveni per fomentar el coneixement en incendis forestals a bombers de fora de Catalunya

Foto
El director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, Jordi Gassió, la directora de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, Núria Aymerich, i el director de la Fundació d’Ecologia del Foc i Gestió d’Incendis Pau Costa Alcubierre, Albert Bartolomé, han signat aquesta tarda un conveni per fomentar la formació i l’intercanvi de coneixements en matèria d’incendis forestals.
 
Gassió ha explicat que el conveni “vol exportar els coneixements dels Bombers de la Generalitat i intercanviar les experiències que s’adquireixen” ja que “en els focs mai no se n’acaba de saber prou”. D’aquesta manera, es desenvoluparan tota mena d’activitats formatives amb què difondre el coneixement adquirit pels bombers professionals catalans en matèria d’incendis forestals a col·lectius professionals de fora de Catalunya que treballen en aquest àmbit; també permetrà intercanviar l’expertesa que s’assoleix al llarg de la vida professional de cada bomber.
 
En aquest sentit, el director de la Fundació Pau Costa ha explicat la importància que suposa “captar totes les realitats i les experiències individuals que viuen al llarg de la vida professional diferents operatius i convertir aquestes experiències en una plataforma transversal perquè els diferents cossos professionals de tot el món comparteixin aquest coneixement adquirit”.
 
Mitjançant aquest conveni, es pretén dissenyar una oferta formativa en què també hi participin experts internacionals en la matèria. Tal i com ha assenyalat Aymerich, la “voluntat de l’ISPC és col·laborar estretament amb entitats que aposten pel coneixement, com la Fundació Pau Costa”. Amb una forta activitat i projecció internacional, la fundació ajudarà a canalitzar i vehicular les connexions amb els cossos operatius internacionals i els de Catalunya, i la formació i l’intercanvi d’experiències.
 
Més enllà de les sessions formatives, també es treballarà per fomentar la recerca, el debat i la relació entre especialistes.
 
L’ISPC certificarà als alumnes la superació de totes les activitats formatives en què prenguin part i la participació en tota mena de simposis que s’organitzin i a què assisteixin. Les primeres activitats que es preveuen en base a aquest conveni tindran lloc el proper mes d’octubre a l’Escola de Bombers i Protecció Civil de l’ISPC, en què es faran sessions formatives a una delegació de bombers irlandesos i a una altra de França. Actualment també s’està preparant la formació per bombers de Gal·les i d’altres països.

1  

Imatges

Signatura conveni

Signatura conveni 3081