Els Bombers de la Generalitat continuen treballant a l'incendi d'Ossera (Alt Urgell)

query_builder   2 agost 2012 19:56

event_note Nota de premsa

Els Bombers de la Generalitat continuen treballant a l'incendi d'Ossera (Alt Urgell)

 

  • El foc està actiu encara que ja no hi ha flama
  • Han cremat 17 hectàrees de massa forestal i matoll
  • Protecció Civil de la Generalitat ha posat el pla INFOCAT en prealerta 
 
Els Bombers de la Generalitat continuen treballant a l’incendi que afecta, des d’ahir al migdia, el paratge d’alta muntanya conegut com “Lo Cortal dels Plans” a la població d’Ossera (Alt Urgell).
 
En aquests moments, hi ha una vintena de dotacions terrestres i 4 mitjans aeris, que es retiraran a l’ocàs. Al llarg del dia d’avui, els efectius dels Bombers han aconseguit estabilitzar la major part del perímetre i han treballat a l’interior, amb eines manuals i també amb mànegues d’aigua.
 
A hores d’ara no hi ha flama, encara que el foc afecta el subsòl atesa la densitat de mantell vegetal i matèria orgànica que hi ha a la zona. Hi ha molts punts calents que poden revifar-se i, per aquest motiu, el foc encara es considera actiu i s’estarà amatent a la seva evolució al llarg de la propera nit.
 
Segons les dades, encara provisionals, facilitades pel Cos d’Agents Rurals el foc hauria cremat 17 hectàrees de massa forestal i matoll. Els Agents Rurals també han obert la investigació per determinar-ne les causes de l’incendi. Segons les primeres hipòtesis, el foc podria haver estar provocat per la ignició d’un llamp caigut uns dies abans i que havia quedat somort.
 
Cerdanyola del Vallès, 2 d’agost de 2012
20.00 hores