AMPLIACIÓ: Mapa diari de risc d'incendi forestal

S'inclou informació sobre els treballs d'extinció de l'incendi d'Ossera

query_builder   3 agost 2012 12:04

event_note Nota de premsa

AMPLIACIÓ: Mapa diari de risc d'incendi forestal

S'inclou informació sobre els treballs d'extinció de l'incendi d'Ossera

 

Segons el mapa diari de perill d’incendi forestal que elabora la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat, el perill d’incendi s’incrementa lleugerament a l’Empordà i les Terres de l’Ebre, mentre que disminueix també lleugerament a la resta del país. Segueix dominant el perill alt i és puntualment molt alt cap a Girona, Terres de l’Ebre i Catalunya Central. El perill moderat se situa en alguns indrets del litoral i prelitoral nord i cap als Pirineus. Perill baix només als Pirineus més occidentals

 

Mapa diari de risc d'incendi forestal
 
Un total de 20 dotacions dels Bombers de la Generalitat, incloent 4 helicòpters, continuen treballant a l’incendi d’Ossera que segueix actiu, tot i que no avança i ja no hi ha flama. Es preveu que durant les properes hores es pugui acabar d’encerclar el foc amb línies d’aigua, malgrat que es tracta d’un lloc de molt difícil accés a causa dels cingles que hi ha a la zona. La feina segueix sent intensa també amb eines manuals per evitar que el foc progressi pel subsòl.
 
Pel que fa a dispositius especials, al llarg del matí es faran rutes de vigilància aèria amb avions de vigilància i atac (AVA) per les comarques que presenten més risc: des de les Terres de l’Ebre, passant per Tarragona i la Catalunya Central, fins a l’Empordà.
 
Avui, d’acord amb el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), es preveuen les següents situacions meteorològiques de risc:
 
  • Predomini del cel assolellat i no s’esperen precipitacions. A partir del migdia es formaran alguns núvols a punts del Pirineu, pre-Pirineu i pre-litoral. Cap a final del dia hi haurà intervals de núvols baixos al vessant nord del Pirineu.
 
  • Les temperatures es mantindran com les d’ahir, amb un lleuger augment de les màximes. Oscil·laran entre els 29 i 34 ºC, corresponent franja baixa al Pirineu, litoral i pre-litoral, i l’alta a les Terres de Ponent.
 
  • El relació al vent, al llarg del matí s'imposarà el component sud fluix amb cops moderats a l'interior i al litoral, amb predomini del sud-est al litoral durant la tarda. A banda, a l'Alt Empordà fins a migdia bufarà tramuntana entre fluixa i moderada amb algun cop fort.
 
  • La humitat a les comarques del litoral i pre-litoral augmentarà amb l’entrada de la marinada fins prop del 60%. A l’interior de Catalunya se situarà al voltant del 50% a mesura que avanci el dia.
 
Protecció Civil de la Generalitat ha posat el Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT) en fase de prealerta durant el dia d'avui, d’acord amb el risc d’incendi forestal a les comarques següents:
 
  • Demarcació Catalunya Central: Anoia, Bages, Osona, Solsonès
  • Demarcació de Girona: Alt Empordà, Baix Empordà, Gironès, Pla de l’Estany, La Selva
  • Demarcació de Lleida: Segarra, Garrigues
  • Demarcació de Tarragona: Conca de Barberà, Priorat
  • Demarcació de Terres de l’Ebre: Baix Ebre, Ribera d’Ebre, Terra Alta
 
 
El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT)  ha informat de la situació de Prealerta als municipis de les comarques afectades.
 
 
 

1  

Fitxers adjunts

Fotografia: Mapa diari de risc d'incendi forestal

Fotografia: Mapa diari de risc d'incendi forestal
JPG | 525