Les cafeteries dels centres Palafrugell Gent Gran i Palamós Gent Gran reben l'acreditació AMED

query_builder   3 agost 2012 13:31

event_note Nota de premsa

Les cafeteries dels centres Palafrugell Gent Gran i Palamós Gent Gran reben l'acreditació AMED

 
L’acreditació AMED és un programa que promou l’alimentació mediterrània i que està liderat per l’Agència de Salut Pública de Catalunya.
 
Al mes de març de 2011, l’autoservei de restauració de l'Hospital de Palamós també va ser reconegut com a establiment promotor de la dieta Mediterrània.
Avui, divendres 3 d’agost, les cafeteries dels centres Palafrugell Gent Gran i Palamós Gent Gran han rebut l’acreditació AMED que reconeix els serveis de restauració d’aquests dos centres com a establiments promotors de l’alimentació mediterrània.
 
El lliurament d’aquesta distinció, que garanteix una oferta de menús saludables, ha tingut lloc en dos actes, un a cadascun dels centres acreditats. A l’acte celebrat al centre Palafrugell Gent Gran han assistit, entre d’altres, el director del Servei Regional a Girona de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, Lluís Picart, el director d’Atenció a la Dependència, Joan Prat, el gerent de Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà, Jordi Calsina, l’alcalde del municipi, Juli Fernández, i el director del centre Palafrugell Gent Gran de la Fundació Palafrugell Gent Gran, Francesc Magan.
 
En acabar l’acte, Lluís Picart, Joan Prat i Jordi Calsina s’han desplaçat al centre Palamós Gent Gran on també han lliurat una acreditació AMED al seu servei de restauració acompanyats per l’alcaldessa de la localitat, Maria Teresa Ferrés, i la directora del centre Palamós Gent Gran de la Fundació Mossèn Miquel Costa-Hospital de Palamós, Núria Comes, entre d’altres.
 
Les cafeteries dels dos centres acreditats ofereixen menús diaris adreçats a tota la població de la zona. A més, el passat mes de març de 2011, l’autoservei de restauració de l'Hospital de Palamós també va ser reconegut com a establiment promotor de la dieta mediterrània.
 
Programa AMED
L’objectiu del programa AMED, liderat per l’Agència de Salut Pública de Catalunya, és promoure l’alimentació mediterrània i l’oci actiu en els establiments de restauració, en especial els de menú, ja que un 31% de la població adulta catalana menja fora de casa més d’una vegada a la setmana.
 
Actualment, ja hi ha 67 municipis amb més de 200 establiments acreditats que tenen capacitat per oferir alimentació mediterrània a prop de 32.000 comensals a tot Catalunya.
 
Els restaurants acreditats estan senyalitzats amb un adhesiu a l’exterior que els identifica com a establiments AMED. Per aconseguir aquesta acreditació, els establiments han de complir una sèrie de requisits, que són, principalment els següents:
 
  • Garantir que un 25% de l’oferta de primers plats sigui a base de verdures, hortalisses o llegums.
  • Oferir algun producte integral a la carta.
  • Disposar, entre les postres làcties, de l’opció de baix contingut en greix.
  • Utilitzar oli d’oliva per amanir i preparar els plats.
  • Incloure fruita fresca com a postres en l’oferta.
 
A més, també es demana als establiments acreditats que ofereixin als seus clients opcions d’oci actiu a les zones pròximes al local (circuits, passeigs, etc.), ja que el projecte AMED també està associat a un concepte de vida saludable.
 
Per a més informació: www.amed.cat