Territori i Sostenibilitat inicia treballs per a la millora de la seguretat del túnel de l'Obaga Negra (C-14) a Peramola

query_builder   3 agost 2012 14:44

event_note Nota de premsa

Territori i Sostenibilitat inicia treballs per a la millora de la seguretat del túnel de l'Obaga Negra (C-14) a Peramola

El Departament de Territori i Sostenibilitat (TES) iniciarà a partir de dilluns vinent, 6 d’agost, treballs per tal de millorar el revestiment del túnel de l’Obaga Negra, situat a la C-14 al seu pas pel terme de Peramola. Aquesta actuació permetrà resoldre els problemes de fissures que s’hi han detectat i millorar, així, la resistència del túnel i afavorir la seguretat viària. Les obres, amb un pressupost d’uns 3 MEUR, conclouran a finals d’any.
Territori i Sostenibilitat iniciarà dilluns vinent, 6 d’agost, un conjunt de treballs al túnel de l’Obaga Negra, situat a la C-14 a Peramola, amb l’objectiu de rehabilitar-lo i millorar-ne la seguretat. Aquest túnel, de 792 metres de longitud i 12 d’amplada, presenta algunes patologies en el revestiment del túnel com a conseqüència del tipus i la disposició dels estrats del terreny pel qual discorre i la incidència de les pluges que s’han produït en els últims anys.
 
Així, el Departament ha anat fent seguiment d’aquesta situació i ha dut a terme reparacions puntuals. Les obres que ara es duran a terme permetran resoldre globalment els problemes detectats, tot reforçant el revestiment del túnel i millorant la resistència de la infraestructura.
 
Les fases d’aquesta actuació de millora de la seguretat viària, amb un pressupost d’uns 3 MEUR, correspondran a:
 
  • Treballs previs. Es condicionarà un desviament per al trànsit, per l’antiga carretera, i es desmuntaran les instal·lacions de l’interior del túnel.
 
  • Reparació del túnel. Se sanejaran les zones afectades i es reforçarà el sosteniment de formigó.
 
  • Muntatge de les instal·lacions i posada en funcionament dels sistemes de control.
 
Restriccions de trànsit
 
L’execució d’aquests treballs comportarà restriccions al trànsit. Dilluns vinent, 6 d’agost, es tancarà el túnel en els dos sentits de la circulació, entre les 8 i les 21 hores, per dur a terme treballs previs. Posteriorment, es tornarà a tallar el túnel i començarà el desviament dels vehicles per l’antiga carretera per tal d’executar ja el gruix de l’obra. L’inici d’aquesta afectació al trànsit s’anunciarà oportunament, durant la segona quinzena d’aquest mes. Es preveu que el túnel es reobri de cara a la pròxima temporada d’esquí.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 35