Comunicat diari de risc d'incendi forestal (previsió per demà, 4 d'agost de 2012)

query_builder   3 agost 2012 19:06

event_note Nota de premsa

Comunicat diari de risc d'incendi forestal (previsió per demà, 4 d'agost de 2012)

Segons el mapa diari de perill d’incendi forestal que elabora la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat,  el perill d’incendi disminueix lleugerament a l’Empordà i les Terres de l’Ebre. No obstant, segueix dominant el perill alt i és puntualment molt alt cap a Girona, Terres de l’Ebre i Catalunya Central. El perill moderat se situa en alguns indrets del litoral i prelitoral nord i cap als Pirineus. Perill baix només als Pirineus més occidentals.
Mapa de risc d'incendi forestal
Tres helicòpters i divuit dotacions dels Bombers de la Generalitat continuen treballant en l’incendi d’Ossera, que segueix actiu però no avança. A més de les tasques amb eines manuals, els Bombers intenten encerclar el perímetre amb línia d’aigua. El principal inconvenient en les tasques d’extinció és l’orografia del terreny, que dificulta l’accés a la zona del foc.
  
Pel que fa a dispositius especials, per part de Bombers aquest matí s’han fet rutes àeries amb avions de vigilància i atac (AVA) per les comarques de Terres de l’Ebre, Tarragona i la Catalunya Central.
 
Cal destacar que avui, d’acord amb el Servei Meteorològic de Catalunya, es preveuen les següents situacions meteorològiques de risc:
A partir de divendres al migdia es formaran alguns núvols al Pirineui i pre-Pirineu que poden descarregar algun ruixat. La resta del territori no registrarà canvis significatius, excepte alguns núvols al terç oest de Catalunya que en principi no provocaran precipitacions.
 
Les temperatures es mantindran com les d’avui.
 
El relació al vent, de mig matí fins a la nit el vent serà de component sud en conjunt, no massa intens, amb algun cop moderat. Al nord de l’Alt Empordà, fins a migdia, pot bufar Tramontana entre fluixa i moderada.
 
La humitat a les comarques del litoral i pre-litoral presentaran poques diferències respecte les d’avui, amb xifres entre 30% i 40% al pre-litoral i comarques interiors, i entre 40% i 60% a la costa, fins a primera hora de la tarda.
 
La Direcció General de Protecció Civil ha posat el Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT en fase de prealerta durant dijous, d’acord amb el risc d’incendi forestal a les comarques següents:
 
·     Demarcació Catalunya Central: Anoia, Bages, Osona, Solsonès
·     Demarcació de Girona: Alt Empordà, Baix Empordà, Gironès, Pla de l’Estany, La Selva
·     Demarcació de Lleida: Segarra, Garrigues
·     Demarcacíó de Tarragona: Conca de Barberà, Priorat
·     Demarcació de Terres de l’Ebre: Baix Ebre, Ribera d’Ebre, Terra Alta
 
 
El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT)  ha informat de la situació de Prealerta als municipis de les comarques afectades.

1  

Fitxers adjunts

Mapa de risc d'indendi forestal

Mapa de risc d'indendi forestal
BMP | 1642