Protecció Civil: Prealerta del pla Infocat per risc d'incendi a 14 comarques

query_builder   5 agost 2012 11:11

event_note Nota de premsa

Protecció Civil: Prealerta del pla Infocat per risc d'incendi a 14 comarques

  • El risc d’incendi continua sent alt en general i augmenta lleugerament a la demarcació de Lleida respecte ahir
  • El risc d’incendi forestal es desplaça cap a ponent i la prealerta a la Catalunya Central es redueix a la comarca de l'Anoia
  • Especial atenció a les comarques de l’Ebre, part de les comarques gironines i sud de la Catalunya Central, tot i que en aquestes zones l’afectació s’ha reduït respecte dies anteriors
  • Si diviseu alguna columna de fum, truqueu al telèfon d’emergències 112
 
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha posat en Prealerta el pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT aquest matí, per risc d’incendi fins a les 00.00 hores, a 14 comarques catalanes, sobretot a la zona nord de Girona, la zona de l’Anoia i les Terres de l’Ebre. El risc d’incendi forestal es manté alt, en general, i molt semblant respecte ahir, però augmenta l’afectació a la demarcació de Lleida.
 
La Prealerta, que es mantindrà durant tot el dia d’avui, afecta a:
 
Demarcació Catalunya Central: Anoia
Demarcació de Girona: Alt Empordà, Gironès, Pla de l’Estany
Demarcació de Lleida: Garrigues, Noguera, Segarra, Pla d’Urgell, Urgell
Demarcacíó de Tarragona: Conca de Barberà, Priorat
Demarcació de Terres de l’Ebre: Baix Ebre, Ribera d’Ebre, Terra Alta
 
Com en els dies anteriors cal prestar especial atenció al risc a les comarques de les Terres de l’Ebre, part de les comarques gironines i sud de la Catalunya Central, que són les zones que avui acumulen més perill d’incendi. Tot i això, l’afectació en aquestes àrees ha disminuït respecte els dies anteriors.
 
El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) ha informat de la situació de Prealerta als municipis de les comarques afectades.
  
Recordem els consells de prevenció davant el risc d’incendis forestals, fent especial èmfasi en no llençar burilles o llumins des del cotxe encara que semblin apagats i evitar realitzar qualsevol activitat que generi un risc d’incendi. Si diviseu alguna columna de fum, truqueu al telèfon d’emergències 112.