Protecció Civil manté la prealerta del pla Inuncat i es preveu que les pluges es restringiran al nord-est i litoral

query_builder   6 agost 2012 10:16

event_note Nota de premsa

Protecció Civil manté la prealerta del pla Inuncat i es preveu que les pluges es restringiran al nord-est i litoral

 
·        Protecció Civil recorda que la prealerta del Pla INUNCAT no comporta la seva activació
·        El telèfon d’emergències 112 ha rebut des d’ahir al vespre un centenar de trucades relacionades amb l’episodi de pluges
·        Es recomana molta prudència en la conducció i moderar la velocitat si es circula per carreteres afectades per la pluja
 
 
 
Protecció Civil (DGPC) de la Generalitat manté per aquest matí la situació de prealerta del pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT ateses les darreres informacions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC). Amb tot, l’avís del SMC segueix sent de baixa probabilitat, ja que totes les comarques estan en grau de possible, el més baix en els avisos del SMC.
 
Segons l’actualització de l’avís emès pel Servei Meteorològic de Catalunya, aquest matí les precipitacions afectaran sobretot el quadrant nord-est de Catalunya, afectant també algunes comarques de la Catalunya Central, els vallesos i, pel que fa al litoral, el Baix Llobregat, Maresme, barcelonès i Alt Empordà. Es preveu que les pluges siguin en forma de xàfecs acompanyats de tempesta i localment de calamarsa i ratxes de fort vent.
 
D’altra banda, deixen d’estar afectades les comarques de Tarragona, Lleida i gran part de l’Alt Pirineu i Aran.
 
A partir del migdia, les previsions semblen indicar que la probabilitat de pluja disminuirà força.
 
Pel que fa a l’afectació territorial, el SMC estableix:
 
- Període de les 08.00 hores a les 14.00 hores d’avui:
  • Catalunya Central: Osona (probable), Bages i Berguedà (possible)
  • Girona: Garrotxa, Gironès, Pla de l’Estany, Ripollès i Selva (probable); Alt Empordà i Baix Empordà (possible)
  • Alt Pirineu i Aran: Cerdanya (possible)
  • Barcelona: Baix Llobregat, Barcelonès, Maresme, Vallès Occidental i Vallès Oriental (possible)
 
 
Protecció Civil recorda que la prealerta del Pla INUNCAT no comporta la seva activació i des del Centre d’Emergències de Catalunya CECAT es fa seguiment de les informacions del SMC per valorar una possible activació. La DGPC, a més, recomana fer seguiment de les informacions meteorològiques, així com extremar les precaucions i seguir els consells d’autoprotecció (Consells per a l'autoprotecció en cas d'emergència).
 
 
El telèfon d’emergències 112 ha rebut des d’ahir al vespre un total de 114 trucades relacionades amb l’episodi de pluges, la majoria centrades a Lleida (ahir) i a les comarques de Barcelona i Catalunya Central aquest matí.
 
 
 
Barcelona, 6 d’agost de 2010
10.00 hores