L'Ajuntament de Móra d'Ebre s'adhereix al Servei d'Informació i Atenció a les Víctimes de Trànsit

query_builder   6 agost 2012 13:18

event_note Nota de premsa

L'Ajuntament de Móra d'Ebre s'adhereix al Servei d'Informació i Atenció a les Víctimes de Trànsit

L’Ajuntament de Móra d’Ebre i l’SCT signen un conveni de col·laboració per a l’adhesió de l’administració local de la capital de la Ribera d’Ebre al SIAVT
 
El director de l’SCT destaca que l’objectiu de l’SCT és signar aquest conveni amb totes les capitals de comarca abans que finalitzi el 2012
SIAVT
El director de l'SCT, Joan Aregio, i l'alcalde de Móra d'Ebre, Joan Piñol, en el moment de la signatura del conveni.
L’Ajuntament de Móra d’Ebre i el Servei Català de Trànsit (SCT) han signat avui un conveni de col·laboració per a l’adhesió de l’administració local de la capital de la Ribera d’Ebre al Servei d’Informació i Atenció a les Víctimes de Trànsit (SIAVT).
 
El director de l’SCT, Joan Aregio, i l’alcalde de Móra d’Ebre, Joan Piñol, han formalitzat aquest acord per tal d’ampliar la difusió del funcionament d’aquest nou servei d’orientació a les víctimes i afectats per sinistres viaris, que al març d’enguany l’SCT va posar en marxa. En aquest sentit, Aregio ha destacat que l’ajuntament de Móra d’Ebre ha estat el segon ens municipal de Catalunya  a adherir-se al SIAVT desprès del de Barcelona i ha explicat que “l’objectiu del Servei Català de Trànsit és signar aquest conveni amb totes les capitals de comarca abans que finalitzi aquest 2012”. El director de l’SCT ha afirmat també que aquests acords “són la plasmació de la col·laboració i el compromís del món local amb el SIAVT”.
 
Per altra banda, l’alcalde de Móra d’Ebre, Joan Piñol, ha remarcat la importància del servei que ofereix aquest conveni, davant d’una situació, que en cas de produir-se, desestabilitza de manera important qualsevol família i el seu entorn més immediat.
 
L’Ajuntament de Móra d’Ebre i l’SCT, com a administracions públiques competents en matèria de seguretat viària en els àmbits territorials corresponents, comparteixen la voluntat de desplegar polítiques actives destinades a donar suport als ciutadans que pateixen les conseqüències d’un accident de trànsit.
 
En aquesta línia, amb l’adhesió de l’ajuntament de Móra d’Ebre al projecte del SIAVT, es pretén donar a conèixer l’existència de l’atenció prestada per aquest servei de l’SCT i en base aquest acord, la policia local i els serveis municipals corresponents facilitaran la informació i documentació institucional sobre el SIAVT als ciutadans, entre les quals hi ha un díptic i un manual on consten el telèfon gratuït (900 100 268) i el web del servei (victimestransit.gencat.cat). 
 
Convé destacar que l’SCT va decidir crear el SIAVT, una iniciativa pionera a l’estat espanyol, per donar resposta a la situació de gran vulnerabilitat i desorientació en què es poden trobar tant les víctimes com els afectats d'un sinistre viari i amb l’objectiu d’oferir-los ajuda, informació i orientació objectiva i especialitzada perquè puguin portar a terme els tràmits necessaris, conèixer els recursos existents, obtenir informació sobre els drets que els reconeix la legislació vigent i rebre suport i atenció psicològica en la recuperació personal i social davant d'un accident de trànsit.
 
En els primers quatre mesos de funcionament del SIAVT un total de 259 persones s’han posat en contacte amb el servei i han generat 307 consultes, de les quals 269 han estat telefòniques i la informació més requerida ha estat d’àmbit legislatiu. A la demarcació de Tarragona 28 persones han contactat amb el SIAVT.
 

1  

Imatges

FOTOGRAFIA DE LA SIGNATURA DEL CONVENI

FOTOGRAFIA DE LA SIGNATURA DEL CONVENI 2917

1  

Fitxers adjunts

NOTA DE PREMSA EN PDF

NOTA DE PREMSA EN PDF
PDF | 196