El Consell Comarcal del Baix Penedès s'adhereix al Servei d'Informació i Atenció a les Víctimes de Trànsit

El Consell Comarcal del Baix Penedès i l'SCT signen un conveni de col·laboració per a l'adhesió al SIAVT

query_builder   6 agost 2012 15:30

event_note Nota de premsa

El Consell Comarcal del Baix Penedès s'adhereix al Servei d'Informació i Atenció a les Víctimes de Trànsit

El Consell Comarcal del Baix Penedès i l'SCT signen un conveni de col·laboració per a l'adhesió al SIAVT

SIAVT
El director de l'SCT, Joan Aregio, i el President del Consell, Joan Olivella i Ricart, durant la signatura del conveni de col·laboració per a l'adhesió al SIAVT
 
El Consell Comarcal del Baix Penedès (CCBP) i el Servei Català de Trànsit (SCT) han signat avui un conveni de col·laboració per a l’adhesió de l’administració comarcal al Servei d’Informació i Atenció a les Víctimes de Trànsit (SIAVT).
 
El director de l’SCT, Joan Aregio, i el President del Consell, Joan Olivella i Ricart, han formalitzat aquest acord per tal d’ampliar la difusió del funcionament d’aquest nou servei d’orientació a les víctimes i afectats per sinistres viaris, que al març d’enguany l’SCT va posar en marxa. En aquest sentit Aregio ha destacat que “un accident de trànsit pot passar a qualsevol lloc i per això també és imprescindible la col·laboració dels Consells Comarcals en el projecte del SIAVT”.
 
Per la seva banda, el president Olivella ha ressaltat que és tracta del primer Consell Comarcal que s’adhereix al SIAVT "perquè creiem que és important donar suport a la difusió d'aquest nou servei a nivell territorial del Baix Penedès".
 
El CCBP i l’SCT, com a administracions públiques competents en matèria de seguretat viària en els àmbits territorials corresponents, comparteixen la voluntat de desplegar polítiques actives destinades a donar suport als ciutadans que pateixen les conseqüències d’un accident de trànsit.
 
En aquesta línia, amb l’adhesió del Consell Comarcal al projecte del SIAVT, es pretén donar a conèixer l’existència de l’atenció prestada per aquest servei de l’SCT i en base aquest acord, les diferents policies locals i els serveis municipals corresponents facilitaran la informació i documentació institucional sobre el SIAVT als ciutadans, entre les quals hi ha un díptic i un manual on consten el telèfon gratuït (900 100 268) i el web del servei (victimestransit.gencat.cat). 
 
Convé destacar que l’SCT va decidir crear el SIAVT, una iniciativa pionera a l’estat espanyol, per donar resposta a la situació de gran vulnerabilitat i desorientació en què es poden trobar tant les víctimes com els afectats d'un sinistre viari i amb l’objectiu d’oferir-los ajuda, informació i orientació objectiva i especialitzada perquè puguin portar a terme els tràmits necessaris, conèixer els recursos existents, obtenir informació sobre els drets que els reconeix la legislació vigent i rebre suport i atenció psicològica en la recuperació personal i social davant d'un accident de trànsit.
 
En els primers quatre mesos de funcionament del SIAVT un total de 259 persones s’han posat en contacte amb el servei i han generat 307 consultes, de les quals 269 han estat telefòniques i la informació més requerida ha estat d’àmbit legislatiu. A la demarcació de Tarragona 28 persones han contactat amb el SIAVT.
 

1  

Imatges

Foto. El director de l'SCT, Joan Aregio, i el President del Consell, Joan Olivella i Ricart, durant la signatura del conveni.

Foto. El director de l'SCT, Joan Aregio, i el President del Consell, Joan Olivella i Ricart, durant la signatura del conveni. 58

1  

Fitxers adjunts

Nota en pdf. El Consell Comarcal del Baix Penedès s'adhereix al Servei d'Informació i Atenció a les Víctimes de Trànsit

Nota en pdf. El Consell Comarcal del Baix Penedès s'adhereix al Servei d'Informació i Atenció a les Víctimes de Trànsit
PDF | 117