El Departament de Justícia guanya per tercer any consecutiu el Premi a la Qualitat de la Justícia, atorgat pel Consell General del Poder Judicial

query_builder   7 agost 2012 12:00

event_note Nota de premsa

El Departament de Justícia guanya per tercer any consecutiu el Premi a la Qualitat de la Justícia, atorgat pel Consell General del Poder Judicial

 
Aquesta condecoració reconeix el desenvolupament del sistema informàtic per a la gestió processal e-justícia.cat, amb el qual s’ha iniciat el desplegament tecnològic del futur als jutjats catalans
 
El Departament de Justícia ha estat distingit amb el Premi a la Qualitat de la Justícia 2012, atorgat pel Consell General del Poder Judicial en la modalitat de Justícia més eficaç pel programa e-justícia.cat, el sistema informàtic de tramitació electrònica dels processos judicials, que ha permès els jutjats iniciar una nova manera de treballar, pròpia d’aquest segle XXI.
 
L’edició d’enguany dels premis, que s’entregaran el mes de novembre, també ha valorat especialment el Jutjat de Primera Instància núm. 37 de Barcelona, el primer de tot l’Estat a implantar el nou sistema processal e-justícia.cat, preparat per a l’expedient judicial electrònic.
 
Des del mes de maig, i mitjançant el sistema e-justícia.cat, el Jutjat número 37 ha deixat de treballar en l’antic sistema Temis 2 per fer-ho, de forma completa, amb el nou programa, que ha canviat l’entorn tecnològic per un entorn web més avançat, actual i modern. També acull el tractament d’informació electrònica, tant d’entrada (demandes, escrits...) com de sortida (requeriments, notificacions...), la incorporació de sistemes per interoperar amb altres entitats o organismes, el tractament d’imatges i gràfics, o la incorporació de documents digitalitzats. Això permet disposar d’un sistema preparat per a l’expedient judicial electrònic.
 
El sistema e-justícia.cat també ha permès incorporar la signatura electrònica per als documents emesos des del jutjat i el codi segur de verificació (CSV), que permet comparar els documents originals que estan a disposició de l’Administració amb les còpies electròniques.
  
Aquest és el tercer any que el Departament rep el guardó, ja que en l’edició anterior es va premiar l’esforç realitzat des del Departament de Justícia amb la implantació del mòdul GEF, una eina informàtica que dóna suport als òrgans judicials en la gestió dels efectes i les peces de convicció.
 
L’objectiu del Consell General del Poder Judicial amb els Premis a la Qualitat de la Justícia és distingir els òrgans jurisdiccionals, oficines judicials, administracions públiques competents en l’Administració de justícia, i entitats i organismes que s’hi relacionen, que hagin destacat per les seves activitats de millora de la qualitat del servei públic i per la satisfacció de les necessitats dels ciutadans mitjançant bones pràctiques de gestió.