Comunicat diari de risc d'incendi forestal

query_builder   7 agost 2012 12:06

event_note Nota de premsa

Comunicat diari de risc d'incendi forestal

 
Segons el mapa diari de perill d’incendi forestal que elabora la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat, el perill d’incendi s’incrementa lleugerament arreu excepte on les precipitacions han estat més abundants. Predomini del perill entre moderat i alt, amb perill molt alt només puntualment a l’interior de les Terres de l’Ebre i Catalunya Central.
 
Mapa risc incendi forestal
 
Els Bombers de la Generalitat segueixen amatents a possibles foc de llamp que podrien despertar al llarg del dia d’avui, especialment a les zones on no ha plogut. Amb l’objectiu de detectar-los i actuar amb la màxima rapidesa, durant les hores de més risc els Bombers faran rutes aèries amb Avions de Vigilància i Atac a la zona entre el Pre-Pirineu, la Conca de Barberà i el Solsonès.
 
Aquesta nit s’ha donat per extingit l’incendi de Vila-seca (Tarragonès). Segons les primeres estimacions del Cos d’Agents Rurals, el foc hauria cremat unes 5 hectàrees de vegetació. També s’han donat per extingits els incendis de Llobera (Solsonès), Alforja (Baix Camp) i la Vansa i Fórnols (Alt Urgell).
 
Cal destacar que avui, d’acord amb el Servei Meteorològic de Catalunya, no s'esperen precipitacions. Les temperatures màximes seran entre lleugerament i moderadament més elevades en general, tret del litoral sud on seran semblants.a les d’ahir. Quant al vent, s'imposarà el component sud i est fluix amb cops moderats al litoral i de component sud fluix a l'interior.
 
La Direcció General de Protecció Civil ha posat el Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT) en situació de prealerta d’acord amb el risc d’incendi forestal avui a les comarques següents:
 
  • Demarcació de Catalunya Central: Anoia.
 
  • Demarcació de Lleida: Segarra.
 
  • Demarcació de Tarragona: Conca de Barberà i Priorat.
 
  • Demarcació de Terres de l'Ebre: Baix Ebre, Ribera d’Ebre i Terra Alta.

 

1  

Fitxers adjunts

Mapa diari de risc d'incendi forestal

Mapa diari de risc d'incendi forestal
JPG | 171