Comunicat diari de risc d'incendi forestal (previsió per demà, 8 d'agost)

query_builder   7 agost 2012 18:55

event_note Nota de premsa

Comunicat diari de risc d'incendi forestal (previsió per demà, 8 d'agost)

Segons el mapa diari de perill d’incendi forestal que elabora la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat, demà dimecres 8 d’agost el perill d’incendi s’incrementa apreciablement arreu excepte on les precipitacions han estat més abundants. Predomini del perill entre alt i moderat, amb perill molt alt puntualment a l’interior de les Terres de l’Ebre, Catalunya central i nord est. Perill baix als Pirineus occidentals.
Mapa de risc d'incendi forestal
Entre les 17 i les 18 hores, quatre avions de vigilància i atac (AVA) dels Bombers de la Generalitat han realitzat dues rutes de vigilància per les zones de més risc de Catalunya, prestant especial atenció a la Catalunya Central, el Pre-Pirineu fins al Solsonès.
 
Entre els serveis més importants on han treballat els Bombers, cal destacar un foc causat possiblement per un llamp caigut durant jornades passades, detectat a les 10.42 hores a Caldes de Montbui (Vallès Oriental). Ha cremat 15m2 al voltant de la soca on ha caigut.
 
Així mateix, un incendi a Cornella del Terri (Plà de l’Estany) ha mobilitzat 13 dotacions, tot i que la ràpida actuació ha permès extingir-lo amb rapidesa. Finalment, la superfície afectada és de 300m2 de vegetació forestal.
 
El Cos d’Agents Rurals ha estat realitzant tasques de vigilància d’incendis en ruta aèria amb l’helicòpter F02, des de les 16.30 hores fins les 18.30 hores, a a les comarques de l’Anoia i la Conca de Barberà.
 
Cal destacar que d’acord amb el Servei Meteorològic de Catalunya per demà dia 8 d’agost, no s'esperen precipitacions; les temperatures mínimes pujaran lleugerament i les màximes entre lleugerament i moderadament, sobretot a l'interior del país.
 
Quant al vent, el vent bufarà fluix i de direcció variable a l'inici i final del dia, amb predomini del terral al litoral. La resta de la jornada bufarà de component sud i est fluix amb cops moderats al litoral i de component sud fluix a l'interior.
 
Protecció Civil de la Generalitat ha posat avui el Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT en situació de prealerta d’acord amb el risc d’incendi forestal, per a les comarques següents:
 • Demarcació de Catalunya Central: Anoia
 • Demarcació de Lleida: Segarra
 • Demarcació de Tarragona: Conca de Barberà i Priorat.
 • Demarcació de Terres de l'Ebre: Baix Ebre, Ribera d’Ebre i Terra Alta.
 
Situació prevista a partir de les 00.00 hores de dijous
El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, a través de la direcció general de Medi Natural i Biodiversitat, alerta de la previsió d’un progressiu increment del perill d’incendi forestal des de demà i, especialment el dijous, a causa de l’onada de calor prevista per als propers dies i  fins dissabte, fet que ha comportat l’activació de mesures especials de prevenció que s’aniran modulant en funció dels mapes de risc i de les mesures previstes en els diferents escenaris del Pla Alfa.
 
El departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural activa el nivell 3 del Pla Alfa a partir de les 00:00 hores de  dijous, en els municipis amb més alt nivell de perill de les comarques afectades.
 
Per demarcacions, les comarques d’afectació principal són:
 
 • Demarcació de Catalunya Central: Anoia, Bages, Berguedà, Osona i Solsonès
 • Demarcació de Lleida: Garrigues, Noguera i Segarra
 • Demarcació d’Alt Pirineu i Aran: Cerdanya
 • Demarcació de Tarragona: Alt Camp, Conca de Barberà iPriorat
 • Demarcació de Terres de l'Ebre: Ribera d’Ebre i Terra Alta
 • Demarcació de Girona: Garrotxa, Gironès, Pla de l’Estany, Ripollès iSelva
 • Demarcació de Barcelona: Vallès Oriental
 •  
La resta del territori de Catalunya  (llevat de la Val d’Aran) també es veurà afectada per l’episodi, si bé que en aquest cas només amb afectació parcial.
 
Com a mesura especial de prevenció s’ampliaran les restriccions d’accés a partir de les 00.00 h de dijous:
 
Girona: Les Gavarres, Massís de Cadiretes i Massís de l’Albera
 
Tarragona/Terres de l’Ebre : Massís dels Ports Tortosa Beseit, Tivissa Vandellòs, serralada del Montsant, muntanyes de Prades i a la Serra de Cardó Boix
 
Com a conseqüència de l’activació del nivell 3 del Pla Alfa es suspenen els permisos per generar restes vegetals, activitats agrícoles, tasques de manteniment d'infraestructures (línies elèctriques, línees fèrries, carreteres), aturada de l’execució de l'obra civil a menys de 5oo metres del bosc.
 
Aquesta previsió s’anirà actualitzant

2  

Fitxers adjunts

Mapa de risc d'incendi forestal

Mapa de risc d'incendi forestal
JPG | 186

Mapa de risc d'incendi forestal amb llegenda comarques

Mapa de risc d'incendi forestal amb llegenda comarques
JPG | 267