També s'ha superat el llindar d'ozó troposfèric a la zona de qualitat de l'aire de l'Alt Lobregat

Actualització de l'avís de superació del llindar d'ozó troposfèric a les comarques de Girona, a la Plana de Vic i l'Alt Llobregat

query_builder   10 agost 2012 16:47

event_note Nota de premsa

També s'ha superat el llindar d'ozó troposfèric a la zona de qualitat de l'aire de l'Alt Lobregat

Actualització de l'avís de superació del llindar d'ozó troposfèric a les comarques de Girona, a la Plana de Vic i l'Alt Llobregat

  • Es recomana a gent gran, infants i gent amb malalties respiratòries que evitin fer esforços físics a l'aire lliure durant temps prolongat fins a les 20 hores
Protecció Civil (DGPC) de la Generalitat ha emès un avís per superació del llindar d'ozó troposfèric a les zones de qualitat de l’aire de les comarques de Girona, a la de la Plana de Vic i a la de l’Alt Llobregat.
L'avís s'emet en base al comunicat de la Direcció General de Qualitat Ambiental a través del Servei de Vigilància i Control de l’Aire, de que s'ha superat, el llindar d’ozó troposfèric a la zona de qualitat de l’aire de les Comarques de Girona (Per sobre dels 190 μg/m3, al punt de mesurament del Montseny), a la zona de qualitat de l’aire de la Plana de Vic (Per sobre dels 208 μg/m3 al punt de mesurament de Vic i 181 μg/m3 al de Tona) i a la zona de qualitat de l’aire de l’Alt Llobregat (amb un valor de 190 μg/m3, en concret en el punt de mesurament de Berga).
 
En les àrees on se supera el llindar, es possible que part de la població sensible (malalts de cor i de pulmó, persones amb altres malalties, infants i gent gran) presenti símptomes de malestar, afectacions respiratòries i/o irritacions oculars i de gola. Amb tot, no es tracta d’una situació de risc elevat, sobre tot per la ciutadania en general..
 
En cas de superació del llindar d'informació, es recomana com a prevenció, que les persones més sensibles a la contaminació atmosfèrica (persones amb problemes respiratoris, gent gran i nens petits) evitin realitzar esforços físics a l'aire lliure, principalment si produeixen fatiga, són de llarga durada i es realitzen entre les 12h i la 18h. En cas de superació del llindar d'alerta aquesta recomanació s'estén a tota la població.
 
Podeu obtenir més informació a la web http://www.gencat.cat/mediamb/qaire/ciozo.htm  seguir-la via twitter amb l'etiqueta #ozó. Si voleu saber més coses sobre l'ozó troposfèric cliqueu aquí.
 
Per veure la taula de valors de l'estació de la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica a Catalunya a Viladecans, cliqueu aquí.