Avui i dema es preveuen puntes de temperatura màxima dins l'episodi d'onada de calor i es podran superar els 40º sobretot a l'interior

Protecció Civil manté en alerta els plans Infocat per risc d'incendis i Procicat per onada de calor

query_builder   10 agost 2012 12:04

event_note Nota de premsa

Avui i dema es preveuen puntes de temperatura màxima dins l'episodi d'onada de calor i es podran superar els 40º sobretot a l'interior

Protecció Civil manté en alerta els plans Infocat per risc d'incendis i Procicat per onada de calor

 
  • La restricció d’accés per evitar incendis forestals afecta 11 massissos de Girona, Lleida, Tarragona i Terres de l’Ebre

 

  • Protecció Civil manté l’avís als ajuntaments que incrementin la informació i vigilància dels col·lectius més vulnerables, dels ubicats en zones de risc i de les activitats que poden generar risc d’incendis 

 

  • Es manté el contacte amb les empreses de serveis bàsics i estratègiques per mantenir la prevenció iniciada ahir

 

  • El departament de Salut manté activat el nivell més alt (nivell 2) del seu Pla d’actuació per prevenir els efectes de l’onada de calor sobre la Salut (POCS)

 

  • Protecció civil recomana especialment evitar activitats d’esforç a l’aire lliure durant les hores centrals i de major insolació, hidratar-se correctament i tenir especial cura de nadons i gent gran
 
 
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté des d’ahir activada la fase d’alerta del pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT per l’elevat risc d’incendi forestal generalitzat a tot Catalunya. També es manté des de dimecres la fase d’alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT pels possibles efectes de la onada de calor en la població, especialment avui que es poden superar els 40º en alguns punts sobretot de l’interior del país.
 
Entre algunes de les mesures preventives per evitar incendis, el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, manté tancats els accessos a 11 massissos: Les Gavarres, Massís de Cadiretes i Massís de l’Albera, Massís dels Ports Tortosa Beseït, Tivissa Vandellòs, serralada del Montsant, muntanyes de Prades, Serra de Cardó Boix, Montsec d’Ares, Montsec de Rúbies-Sant Mamet i Rialb-Serra d’Aubenç. En el tancament col·laboren Mossos d’Esquadra, policies locals i els serveis de protecció civil locals incloses les associacions de voluntaris municipals de protecció civil.
 
Mentre duri l’episodi també es reforça la vigilància terrestre coordinada dels cossos d’Agents Rurals, Mossos d’Esquadra, Bombers de la Generalitat, les Agrupacions de  Defensa Forestal (ADF) i les  Diputacions Provincials per tal d’optimitzar els recursos existents.
 
També hi ha activat un dispositiu de vigilància aèria en el qual participen de manera coordinada tots els mitjans disponibles dels Departaments d’Agricultura i d’Interior.
 
Des de Protecció Civil de la Generalitat es manté la comunicació amb els municipis per recordar-los que incrementin la vigilància de les activitats que poden ser susceptibles de generar o augmentar el risc d’incendis al seu terme municipal i de les possibles columnes de fum, i que informin la població ubicada en zones de risc o els elements especialment vulnerables. En especial s’ha recomanat que incrementin la vigilància de l’accés als massissos oberts, i sobretot al del Montnegre – Corredor i Montserrat.
 
 
 
 
PROCICAT onada de calor
 
Protecció Civil de la Generalitat manté des de dimecres la fase d’alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT per la onada de calor que ens afecta des d’ahir i fins aquest diumenge, amb especial èmfasi avui i demà dissabte, en què es poden superar els 40º en alguns punts del país sobretot de l’interior.
 
Les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) indiquen que avui i demà l’augment de les temperatures a tot Catalunya serà destacat, especialment a l’interior. L’episodi es preveu que es mantingui fins diumenge, quan les altes temperatures començarien a remetre.
 
La DGPC insisteix a recomanar als municipis que reforcin les mesures de prevenció pel que fa al risc d’incendi forestal i a la protecció dels elements més vulnerables (gent gran, nadons, malats crònics,...). També es recomana a la ciutadania que s’informi de com fer front a aquest augment significatiu de les temperatures en el següent enllaç:
 
 
En  l’àmbit sanitari, Salut Pública manté activat el Pla d’actuació per prevenir els efectes de l’onada de calor sobre la Salut (POCS) en fase 2 (el màxim previst). Recordeu que podeu contactar amb Sanitat Respon mitjançant el número 061, on us poden atendre diàriament durant les 24 hores. En cas d‘urgència cal trucar el 112.
 
 
Barcelona, 10 d’agost de 2012