Comunicat diari de risc d'incendi forestal

query_builder   12 agost 2012 12:36

event_note Nota de premsa

Comunicat diari de risc d'incendi forestal

 
Segons el mapa diari de perill d’incendi forestal que elabora la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat, el perill d’incendi es redueix en àmplies zones del territori, però segueix sent molt elevat. Predomini del perill molt alt i presència de perill extrem al litoral i prelitoral del terç sud del país i puntualment a l’Alt Empordà. Perill alt en gairebé tota la resta del país. Perill moderat i baix només residualment.
 
Mapa risc
COMUNICAT DIARI DE RISC D’INCENDI FORESTAL (12 d’agost migdia)
 
 
Els Bombers de la Generalitat continuen treballant en l’incendi de Ger, que està estabilitzat des d’ahir a la nit. En aquests moments, treballen a la zona 44 dotacions terrestres i 11 mitjans aeris, intentant controlar un foc que ja ha afectat 250 hectàrees i del qual queda una única part activa, al flanc esquerre. Bombers de la Generalitat, juntament amb Agents Rurals, i mitjans aeris de Mossos d’Esquadra i el Servei Català de Trànsit, faran patrullatges al territori per poder atacar ràpidament qualsevol inici de foc.
 
D’acord amb la informació facilitada pel Servei Meteorològic de Catalunya, durant el dia d’avui es formaran bandes de núvols alts i mitjans que deixaran el cel entre poc i mig ennuvolat. A partir del migdia s’esperen xàfecs dispersos al quadrant nord-est, i de forma encara més dispersa a la resta del Pirineu. Seran d’intensitat feble i moderada i localment acompanyats de tempesta.
 
Pel que fa a les temperatures, les màximes disminuiran respecte els valors d’ahir, principalment a l’interior. Oscil·laran entre els 26º i 31ºC al Pirineu i litoral, i entre els 30 i 35 a la resta. A Ponent poden assolir els 38ºC. La sensació de xafogor serà acusada al litoral.
 
Quant al vent, s’imposarà el component sud i est en general, i cap a la tarda, a punts del terç oest, hi haurà estones de component oest fluix. Al final del dia, afluixarà en general i tornarà a quedar fluix i de direcció variable, excepte al litoral sud que es mantindrà el component est fluix. Pel que fa a la zona de l’Alt Empordà, bufarà tramuntana fluixa al llarg de tota la jornada, sobretot a l’inici i final del dia.
 
Durant el dia d’avui, s’esperen valors una mica superiors d’humitat relativa respecte els d’ahir. A l’interior la humitat relativa assolirà valors del 40% aproximadament, mentre que a litoral hi haurà valors d’entre el 50 – 60%.
 
Protecció Civil de la Generalitat manté activada la fase d’Alerta del Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT davant la previsió de l’elevat de risc d’incendi forestal generalitzat a tota Catalunya, ateses les altes temperatures i la baixa humitat.
 
A causa de les condicions meteorològiques actuals, que presenten una lleugera millora respecte les d’ahir, i el risc potencial d’incendi forestal, la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat ha restringit els accessos als següents massissos forestals:
 
  • Girona: Massís de l’Albera.
  • Tarragona: Muntanyes de Tivissa-Vandellòs.
  • Terres de l’Ebre: Serra de Cardó Boix i Massís dels Ports.
 
A través del Centre de Coordinació d’Emergències CECAT, la DGPC manté contact  permanent amb municipis i consells comarcals, així com amb empreses de serveis bàsics i estratègiques, per al manteniment de les mesures preventives iniciades dijous per reduir el risc d’incendi.
 
Es demana a qualsevol persona que vegi un indici de foc forestal, com columnes de fum, que truqui immediatament al telèfon d’emergències 112 indicant la seva posició.
 
 
 
 
12:10 h

1  

Fitxers adjunts

Mapa diari risc incendi forestal

Mapa diari risc incendi forestal
JPG | 103