Protecció Civil de la Generalitat desactiva l'alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT per onada de calor

query_builder   12 agost 2012 19:33

event_note Nota de premsa

Protecció Civil de la Generalitat desactiva l'alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT per onada de calor

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha desactivat l'alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT per onada de calor que es va activar dimecres davant l'episodi de temperatures màximes per sobre de les habituals en aquestes dates mantingudes durant diversos dies consecutius. L'activació es va fer davant les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC).

Igualment, el departament de Salut procedirà a desactivar la fase 2 (màxima) del Pla d’actuació per prevenir els efectes de l’onada de calor sobre la Salut (POCS).

Al llarg d'aquests dies s'ha mantingut el dispositiu de vigilància davant situacions de risc, sobre tot pel que fa a persones vulnerables. S'han activat els plans de protecció civil municipal de Castelldefels i Barcelona i la Creu Roja i d'altres operadors de teleassistència han reforçat els dispositius de trucades a persones grans o malalts crònics per fer seguiment de la seva situació. En total s'han fet més de 5.000 trucades.

També el telèfon de Sanitat Respon 061 ha reforçat el seu dispositiu i el SEM ha atès més de 100 persones per patologies possiblement relacionades amb l'onada de calor.

El telèfon d'emergències 112 ha atès desenes de trucades relacionades amb urgències derivades de l'onada de calor.

Tant Endesa com Abertis com les empreses de telefonia han restringit les tasques de manteniment en zones no urbanes per l'alt risc d'incendi derivat de les altes temperatures.

EL Pla d'Emergències per risc d'incendis forestals INFOCAT es manté de moment en alerta.