Festa de l'Equador

La comunitat equatoriana a Catalunya celebra la seva festa nacional al Fòrum de Barcelona

query_builder   13 agost 2012 16:24

event_note Nota de premsa

La comunitat equatoriana a Catalunya celebra la seva festa nacional al Fòrum de Barcelona

El director general per a la Immigració va assistir ahir a la trobada   
 
Més de 66.000 persones amb nacionalitat equatoriana resideixen al Principat
Festa de l'Equador
El director general per a la Immigració del Departament de Benestar Social i Família, Xavier Bosch, va assistir ahir diumenge a la trobada que es va organitzar a Barcelona amb motiu de la Festa Nacional d’Equador, que commemora el 203è aniversari de la independència d’aquest país sudamericà.
 
La trobada, que estava organitzada per la Federació d'Associacions Equatorianes de Catalunya (FAEC), es va celebrar al recinte del Fòrum i va incloure una mostra gastronòmica i actuacions musicals, entre d’altres activitats.
 
La festa pàtria d’Equador compta amb la col·laboració de la Generalitat dins del programa de foment del teixit associatiu entre les persones immigrades i, en concret, en la línia de suport a les festes nacionals d’alguns dels col·lectius estrangers amb més presència al país.
Segons dades de padró provisionals, el col·lectiu de nacionalitat equatoriana a Catalunya és de 66.278 persones i ocupa la tercera posició en el rànquing d’estrangers amb més presència al país, darrera del Marroc i Romania. La gran majoria (84,36%) resideixen en l’àmbit metropolità.