Comunicat diari de risc d'incendi forestal (previsió per demà, 14 d'agost)

query_builder   13 agost 2012 17:53

event_note Nota de premsa

Comunicat diari de risc d'incendi forestal (previsió per demà, 14 d'agost)

Segons el mapa diari de perill d’incendi forestal que elabora la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat, el perill d’incendi es manté estable pràcticament arreu del país. Predomini del perill alt i presència de perill molt alt puntualment al centre i prelitoral del terç sud del país. Perill moderat sobretot des del prelitoral central fins als Pirineus. Perill baix només al Pirineu més occidental.
Mapa diari de risc d'incendi forestal 14.08.12
Els Bombers de la Generalitat continuen treballant en l'incendi forestal de Ger (Cerdanya), controlat des d'ahir diumenge, ara ja amb una desena de dotacions. Aquestes continuen remullant tot el perímetre i l'interior de la zona afectada per evitar que, en cas que quedi algun punt calent, pugui revifar. Respecte als mitjans aeris, durant aquest matí un helicòpter ha sobrevolat l'incendi amb la càmera tèrmica per tal d'obtenir imatges i detectar qualsevol fumerola.
 
Segons les dades facilitades pel Cos d'Agents Rurals, i que són provisionals, el foc ha afectat una superfície de 290 hectàrees de vegetació de matoll, pastures i massa forestal.
 
Pel que fa a les rutes de vigilància forestal, els Bombers de la Generalitat han començat a primera hora d'aquesta tarda dues rutes aèries amb els avions de vigilància i atac (AVA). La primera en la franja horària de 15.00 a 17.00 hores i la segona des de 17.00 i s'allargarà fins les 19.00 hores i han fet la zona de sud del país de Tarragona i Terres de l'Ebre. D'altra banda, els Bombers de la unitat GRAF també realitzen rutes de vigilància fins a les 19.00 hores. A més, les columnes mòbils s'han mantingut als parcs de Manresa i Martorell, una a l'incendi de Ger i tres més concentrades en diferents pars de Girona, Tarragona i Terres de l'Ebre."
 
Cal destacar que per demà, d’acord amb el Servei Meteorològic de Catalunya, es preveu que les temperatures mínimes siguin similars o lleugerament més baixes. Oscil·laran entre els 8 i 13 ºC al Pirineu, entre els 17 i 22 ºC al prelitoral sud i litoral, i entre els 13 i 18 ºC a la resta del país. Les temperatures màximes pujaran lleugerament i estaran entre els 27 i 32 ºC al Pirineu i al litoral, i entre els 31 i 36 ºC a la resta.
Pel que fa al vent, bufarà fluix i de direcció variable a l'inici i final del dia, amb predomini del terral al litoral i de component Est a la plana de Lleida. Durant les hores centrals del dia s'imposarà el component sud arreu, fluix amb cops moderats, més reforçat al litoral nord.
La humitat, gràcies a la marinada que s’espera que entri demà, quedaran sobre el 70% al Litoral i Prelitoral i sobre el 50% a la zona centre. Als Pirineus i Prepirineus la humitat estarà entre el 30-40% a les valls i sobre els 50-60% als pics.
La Direcció general de Protecció Civil manté el Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT en fase de PREALERTA durant el dia d'avui. Per demà el risc d’incendi forestal es preveu que afecti les comarques següents:
 
· Demarcació de Catalunya Central: Anoia, Bages, Solsonès
· Demarcació de Tarragona: Conca de Barberà, Priorat
· Demarcació de Terres de l'Ebre: Baix Ebre,Ribera d’Ebre, Terra Alta

2  

Fitxers adjunts

Mapa diari de risc d'incendi forestal 14.08.12

Mapa diari de risc d'incendi forestal 14.08.12
JPG | 84

Mapa diari de risc d'incendi forestal 14.08.12 (amb llegenda de comarques)

Mapa diari de risc d'incendi forestal 14.08.12 (amb llegenda de comarques)
JPG | 123