Comunicat diari de risc d'incendi forestal (previsió per demà, 16 d'agost)

query_builder   15 agost 2012 18:37

event_note Nota de premsa

Comunicat diari de risc d'incendi forestal (previsió per demà, 16 d'agost)

Segons el mapa diari de perill d’incendi forestal que elabora la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat, el perill d’incendi disminueix lleugerament, sobretot a l’interior. Predomini del perill alt i presència de perill molt alt cap a les Terres de l’Ebre, Catalunya Central i més puntualment a Girona. Perill moderat a la resta i baix només a part dels Pirineus.
Mapa diari de risc d'incendi forestal (previsió pel 16 d'agost)
D’acord amb la previsió de risc d’incendi forestal facilitada pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), s’anul.la a partir de les 00.01 hores de demà, dia 16 d’agost, la suspensió dels permisos que estava relacionada amb el Pla Alfa 3 a les comarques de l’Anoia, Bages i Solsonès.
 
Els Bombers de la Generalitat continuen  remullant a l’incendi de Vilopriu (Baix Empordà) amb dues dotacions terrestres que repassen tant el perímetre com l'interior de la zona cremada. Segons el Cos d’Agents Rurals,  el foc va afectar 14 hectàrees del nucli de Valldavià. 
 
D'altra banda, els Bombers de la Generalitat han realitzat les rutes de prevenció aèries per les comarques centrals del país i per les Terres de l’Ebre, on hi ha elevat risc d’incendi i on la vegetació està més seca.  També s'han mantingut tres columnes mòbils a les regions d'emergències Metropolitana Sud , Metropolitana Nord  i Girona.  I a més, els membres del Grup d’Actuacions Forestals dels Bombers de la Generalitat, GRAF,  han fet rutes pel seu territori (Barcelona, Lleida, Tarragona i Girona) a partir del migdia, coincidint amb franja horària de més risc d'incendi forestal
 
D’acord amb el Servei Meteorològic de Catalunya, es preveu per demà un ambient assolellat en general. Tot i així, fins a primeres hores del matí quedaran restes de núvols alts i mitjans a la meitat nord del Principat.
 
A més, fins a mig matí hi haurà núvols baixos a punts del litoral i prelitoral central i sud, així com a punts de la depressió Central. A partir de migdia creixeran algunes nuvolades a punts de muntanya i al llarg de la tarda arribaran intervals de núvols al nord-oest. Al final del dia tornaran aparèixer alguns núvols baixos a punts del litoral i prelitoral sud. No s’esperen precipitacions.
 
Les temperatures mínimes seran similars o lleugerament més altes al litoral, mentre que a l'interior seran similars o localment més baixes. Es mouran entre els 10 i 15 ºC al Pirineu, entre els 14 i 19 ºC al Prepirineu, entre els 17 i 22 ºC a la depressió Central i el prelitoral central i nord, i entre els 20 i 25 ºC al prelitoral sud i al litoral.
 
Les temperatures màximes seran similars al litoral i lleugerament més baixes a l'interior, tot i que localment es podran mantenir sense canvis. Oscil·laran entre els 28 i 33 ºC al Pirineu i litoral i entre els 31 i 36 ºC a l'interior.
 
Fins a mig matí i de nou al final del dia, bufarà vent fluix i de direcció variable, amb predomini del component nord i est al litoral de matinada. La resta de la jornada s'imposarà el component sud fluix amb cops moderats. A banda, a l'Empordà bufarà tramuntana fluixa amb cops moderats fins a mig matí.
 
La Direcció General de Protecció Civil  manté en prealerta el Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT), d’acord amb el risc d’incendi forestal a les comarques següents:
 
- Demarcació de Catalunya Central: Anoia, Bages, Berguedà, Osona, Solsonès
- Demarcació de Girona: Alt Empordà, Baix Empordà, Garrotxa, Gironès, Pla de l’Estany, Selva
- Demarcació de Lleida: Garrigues, Noguera, Segarra, Segrià, Urgell
- Demarcació de Tarragona: Alt Camp, Conca de Barberà, Priorat
- Demarcació de Terres de l'Ebre: Baix Ebre, Ribera d’Ebre, Terra Alta
- Demarcació de Barcelona: Alt Penedès
- Demarcació d’Alt Pirineu: Alt Urgell, Pallars Jussà
 
El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) ha informat de la situació de PREALERTA als municipis de les comarques afectades.

2  

Fitxers adjunts

Mapa diari de risc d'incendi forestal. Previsió pel 16 d'agost (amb llengenda de comarques)

Mapa diari de risc d'incendi forestal. Previsió pel 16 d'agost (amb llengenda de comarques)
JPG | 120

Mapa diari de risc d'incendi forestal. Previsió pel 16 d'agost

Mapa diari de risc d'incendi forestal. Previsió pel 16 d'agost
JPG | 78