Protecció Civil: Augmenta el risc d'incendi forestal demà a la Catalunya Central

query_builder   14 agost 2012 20:32

event_note Nota de premsa

Protecció Civil: Augmenta el risc d'incendi forestal demà a la Catalunya Central

 
  • S’actualitza la prealerta del pla INFOCAT per risc d’incendi forestal

 

  • A 44 municipis de l’Anoia, el Bages i el Solsonès, el departament d’Agricultura suspèn des d’aquesta matinada les activitats que puguin generar perill d’incendi forestal

 

  • Atès que demà és festa major a molts municipis, es demana als ajuntaments que extremin les mesures de prevenció d’incendis forestals, especialment pel que fa referència a les activitats pirotècniques
 
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté en situació de prealerta el Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT.
 
Per demà es preveu que el perill d’incendi s’incrementi sobretot a la Catalunya central, amb predomini del perill molt alt i presència de perill extrem puntualment al centre.
 
Així, i d’acord amb la previsió de risc d’incendi forestal facilitada pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), per demà es suspenen els permisos per a la realització d’activitats que puguin generar perill d’incendi forestal a 44 municipis de les comarques de l’Anoia, Bages i Solsonès.
 
Això afecta a les activitats següents: generar restes vegetals, feines agrícoles, tasques de manteniment d'infraestructures (línies elèctriques, línies fèrries, carreteres) i execució de l'obra civil a menys de 500 metres del bosc.
 
D’altra banda, tenint en compte que demà es festa major a molts municipis de Catalunya, cal que els Ajuntaments extremin les mesures de prevenció d’incendis forestals, especialment pel que fa referència a les activitats pirotècniques.
 
En el cas d’aquells municipis de la costa, altament urbanitzats, i que es trobin a la vora de superfícies boscoses, es recomana que remullin totes les zones perimetrals de les urbanitzacions i els voltants enjardinats de les cases, per tal que en cas d’incendi la humitat pugui facilitar la gestió de l’extinció.
 
És important recordar que cal evitar situacions de risc prop de zones forestals o agrícoles, especialment en les comarques esmentades, ser molt curosos en els desplaçaments amb vehicle i avisar el telèfon d'emergències 112 en cas que es tingui qualsevol indici de foc al bosc, assenyalant amb la màxima precisió possible la posició de la columna de fum o foc. Es recorda que les actuacions negligents com llençar puntes de cigarreta per la finestra del cotxe o camió seran sancionades per les autoritats.
 
 
Barcelona, 14 d’agost
20.24 hores