Demà dimecres, risc extrem d'incendis forestals a la Catalunya central

El Departament d'Agricultura manifesta el seu agraïment a la població catalana per la resposta positiva davant les mesures extraordinàries del passat cap de setmana

query_builder   14 agost 2012 14:45

event_note Nota de premsa

Demà dimecres, risc extrem d'incendis forestals a la Catalunya central

El Departament d'Agricultura manifesta el seu agraïment a la població catalana per la resposta positiva davant les mesures extraordinàries del passat cap de setmana

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), a través de la Direcció General de Medi Natural i Biodiversitat, vol fer públic que el pronòstic de risc d’incendi forestal per a demà dimecres, dia 15 d’agost, indica que aquest risc és extrem a la Catalunya central, segons el mapa de risc d’incendis forestals (veure document adjunt). Per aquesta raó, a les 00:00 hores de demà es posarà en marxa el Pla Alfa 3 per a 44 municipis de la zona (veure llista adjunta), en els quals s’aplicaran les mesures extraordinàries del passat cap de setmana.
 
Aquestes mesures inclouen la suspensió de tots els permisos per a la realització d’activitats que puguin generar perill d’incendi forestal en els municipis afectats per l’activació del nivell 3 del Pla Alfa. Això afecta a les activitats següents:  generar restes vegetals, feines agrícoles, tasques de manteniment d'infraestructures (línies elèctriques, línies fèrries, carreteres) i execució de l'obra civil a menys de 500 metres del bosc.
 
D’altra banda, tenint en compte que demà es festa major a molt municipis de Catalunya, cal que els Ajuntaments extremin les mesures de prevenció d’incendis forestals, especialment pels que fa referència a les activitats pirotècniques.
 
Finalment, en el cas d’aquells municipis de la costa, altament urbanitzats,  i que es trobin a la vora de  superfícies boscoses, es recomana que remullin totes les zones perimetrals de les urbanitzacions i els voltants enjardinats de les cases, per tal que en cas d’incendi la humitat pugui facilitar la gestió de l’extinció.
 
El DAAM vol expressar el seu agraïment a la població catalana en general per la seva resposta positiva davant les mesures especials que es van prendre el passat cap de setmana per fer front al risc d’incendi forestal. Al mateix temps, el DAAM vol elogiar la tasca realitzada per les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF), que van llaurar els camps per prevenir el risc d’incendi.
 
De cara al proper cap de setmana, la previsió actual és d’un augment de les temperatures i del risc d’incendi forestal, segons les dades de les quals es disposa en aquests moments.
 
Davant del començament de la temporada de caça de mitja veda, el DAAM demana que en aquests municipis de la Catalunya Central afectats pel Pla Alfa 3 no es realitzi cap activitat cinegètica, mentre que a la resta de Catalunya l’activitat de caça es realitzi amb molta prudència.
 

2  

Fitxers adjunts

Mapa de risc d'incendi forestal (15/8/2012)

Mapa de risc d'incendi forestal (15/8/2012)
PPT | 133

Llistat  de municipis afectats pel Pla Alfa 3

Llistat de municipis afectats pel Pla Alfa 3
PDF | 20