Protecció Civil: Actualització de la previsió de risc d'incendi i restriccions que se'n deriven

query_builder   15 agost 2012 19:59

event_note Nota de premsa

Protecció Civil: Actualització de la previsió de risc d'incendi i restriccions que se'n deriven

 

  • A partir de la propera matinada s’aixecaran les restriccions als 44 municipis de l’Anoia, Bages i Solsonès, on el departament d’Agricultura havia suspès les activitats susceptibles de generar perill d’incendi forestal

 

  • Demà el risc d’incendi disminueix lleugerament, afectant sobretot les Terres de l’Ebre, Catalunya Central i punts de Girona
 
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha actualitzat la situació de prealerta del Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT, destacant que a partir de la propera matinada s’aixecaran les restriccions als 44 municipis de l’Anoia, Bages i Solsonès, on el departament d’Agricultura havia suspès les activitats susceptibles de generar perill d’incendi forestal.
 
El risc d’incendi forestal afecta avui a 25 comarques de les demarcacions següents:
                                         
- Catalunya Central: Anoia, Bages, Berguedà, Osona, Solsonès
- Girona: Alt Empordà, Baix Empordà, Garrotxa, Gironès, Pla de l’Estany, Selva
- Lleida: Garrigues, Noguera, Segarra, Segrià, Urgell
- Tarragona: Alt Camp, Conca de Barberà, Priorat
- Terres de l'Ebre: Baix Ebre, Ribera d’Ebre, Terra Alta
- Barcelona: Alt Penedès
- Alt Pirineu: Alt Urgell, Pallars Jussà
 
De cara a demà el perill d’incendi disminuirà lleugerament, sobretot a l’interior, amb predomini del perill alt i presència de perill molt alt cap a les Terres de l’Ebre, Catalunya Central i més puntualment a Girona. El perill serà moderat a la resta i baix només a part dels Pirineus.
 
Cal recordar que per avui estan suspeses les activitats com generar restes vegetals, feines agrícoles, tasques de manteniment d'infraestructures (línies elèctriques, línies fèrries, carreteres) i execució de l'obra civil a menys de 500 metres del bosc a 44 municipis de l’Anoia, el Bages i el Solsonès.
 
També estan prohibides durant el dia d’avui les activitats cinegètiques als municipis abans esmentats, mentre que a la resta de Catalunya l’activitat de caça s’ha de realitzar amb molta prudència.
 
 
Barcelona, 15 d’agost
19.50 hores