NOVA ONADA DE CALOR

query_builder   16 agost 2012 15:56

event_note Nota de premsa

NOVA ONADA DE CALOR

 
A partir de divendres, un nou episodi d’onada de calor afectarà Catalunya. Les temperatures més altes, s’enregistraran entre dissabte i diumenge.
 
El Servei Meteorològic de Catalunya informa que la profunda depressió situada a l’oest de les Illes Britàniques afavorirà l’arribada d’una nova massa d’aire càlid que afectarà la Península Ibèrica i la zona de la Mediterrània Occidental. Això donarà lloc a una notable pujada de la temperatura entre divendres i diumenge. A inicis de la propera setmana, la temperatura tendirà a baixar, tot i que ho farà molt lentament. Les figures següents mostren la temperatura prevista a 1500 metres d’altitud (850 hPa) per divendres 17 i dissabte 18. L’evolució de la temperatura a 850 hPa és un bon indicador del comportament de la temperatura en superfície, però no hi ha una correlació directa entre elles. La temperatura superficial també depèn d’altres factors meteorològics, com per exemple, del règim de vents. En colors vermells s’aprecia com la massa d’aire càlid afectarà la Península Ibèrica, les Illes Balears, França i fins i tot el centre del continent europeu.
t850_1
t850_2
L’augment de la temperatura serà progressiu durant els propers dies i es preveu que els valors més alts s’assoleixin entre dissabte i diumenge. La predicció indica que, en aquest episodi de calor, s’arribin a valors de temperatura màxima entre 35 i 39 ºC a Ponent i Terres de l’Ebre (puntualment per sobre), entre 33 i 38 ºC a la resta de l’interior i al Prelitoral, i entre 28 i 32 ºC al litoral.
A partir de dilluns es començarà a retirar la massa d’aire càlid, tot i que ho farà d’una manera lenta i la calor acusada encara es farà notar durant bona part de la setmana vinent.
 
A causa d’aquesta previsió el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís de situació meteorològica de risc per calor divendres que s’allargarà almenys fins diumenge.
 
Més informació a www.meteo.cat i a les xarxes socials ./facebook.com/meteocat i @meteocat
 
Servei Meteorològic de Catalunya
Barcelona, 16 d’agost de 2012

3  

Fitxers adjunts

 Nota informativa 16ago12

Nota informativa 16ago12
PDF | 174

Temperatura 850hpa 17ago12

Temperatura 850hpa 17ago12
JPG | 28

Temperatura 850hPa 18ago12

Temperatura 850hPa 18ago12
JPG | 27