Comunicat diari de risc d'incendi forestal (previsió per demà, 17 d'agost)

query_builder   16 agost 2012 18:07

event_note Nota de premsa

Comunicat diari de risc d'incendi forestal (previsió per demà, 17 d'agost)

Segons el mapa diari de perill d’incendi forestal que elabora la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat, demà divendres s’incrementa apreciablement el perill d’incendi. Predomini del perill molt alt i presència de perill extrem a diferents indrets de l’interior i prelitoral. Perill alt quasi a tota la resta. Perill moderat i baix només residualment.
Mapa de risc d'incendi forestal per al 17.08.12
Al llarg del dia d’avui els Bombers de la Generalitat han mantingut les rutes aèries i terrestres de prevenció i de vigilància pel risc d’incendi forestal. De moment, no s’ha registrat cap servei destacat.
 
Els Bombers de la Generalitat incrementen, de forma habitual a l'estiu, el nombre de rescats i recerques de persones tant a la muntanya com en pantans, rius o gorgs. Amb la pujada de les temperatures prevista per aquests dies, també es preveu una major afluència de gent en aquests entorns, amb el conseqüent risc de patir un accident. Per aquest motiu, demanen extremar la precaució a l'hora de practicar activitats a la muntanya i al medi natural.
 
Cal destacar que per demà, d’acord amb el Servei Meteorològic de Catalunya, es preveuen les següents situacions meteorològiques de risc:
 
El dia serà assolellat en general, únicament hi haurà alguns núvols baixos de matinada al sud de la depressió Central, i fins a primeres hores del matí i de nou a la nit al litoral i prelitoral sud.
 
Les temperatures màximes pujaran entre lleugerament i moderadament. Es mouran entre els 28 i 33 ºC al litoral i Pirineu i entre els 32 i 37 ºC a la resta, tot i que localment seran més altes a Ponent.
 
Protecció Civil de la Generalitat manté el Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT en fase de prealerta durant el dia d'avui a 25 comarques. També manté activada des d’aquest migdia l’alerta del pla PROCICAT per onada de calor.
 
D’acord amb la previsió de risc d’incendi forestal facilitada pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), per demà es suspenen els permisos per a la realització d’activitats que puguin generar perill d’incendi forestal a 226 municipis de les comarques de l’Alt Camp, Alt  Penedès, Alt Urgell, Anoia, Bages, Baix Camp, Baix Ebre, Baix Empordà, Conca de Barberà, Garrigues, Gironès, Montsià, Noguera, Osona, Pallars Jussà, Priorat, Ribera d’Ebre, Segarra, Selva, Solsonès i Terra Alta.
 
La restricció afecta les activitats següents: generar restes vegetals, activitats agrícoles, tasques de manteniment d'infraestructures (línies elèctriques, línees fèrries, carreteres), i aturada de l’execució de l'obra civil a menys de 500 metres del bosc. També s’hi prohibeixen les activitats agrícoles susceptibles de generar ignicions. No queda prohibit llaurar els camps per prevenció d’incendis. Finalment també se suspèn qualsevol  activitat  cinegètica  en aquests municipis.
 
Com a mesura especial de prevenció també s’aplicaran, a partir de demà, restriccions d’accés als massissos: 
  • Girona: Les Gavarres 
  • Tarragona/Terres de l’Ebre: Massís dels Ports Tortosa Besseït, Tivissa Vandellòs, serralada del Montsant, muntanyes de Prades i Serra de Cardó Boix.
  • Lleida: Montsec d’Ares, Montsec de Rúbies-Sant Mamet i Rialb-Serra d’Aubenç.
 Aquesta primera delimitació es podrà modificar en funció de l’evolució de la situació durant els propers dies.
 
Mentre duri l’episodi es reforçarà la vigilància coordinada dels cossos d’Agents Rurals, Mossos d’Esquadra, Bombers de la Generalitat, les Associacions de  Defensa Forestal i les  Diputacions Provincials per tal d’optimitzar els recursos existents.
 
També s’ha previst un dispositiu de vigilància aèria en el qual participin de manera coordinada tots els mitjans disponibles dels Departament d’Agricultura i d’Interior.

2  

Fitxers adjunts

Mapa de risc d'incendi amb llegenda de comarques

Mapa de risc d'incendi amb llegenda de comarques
JPG | 119

Mapa de risc d'incendi

Mapa de risc d'incendi
JPG | 78