El Cos d'Agents Rurals actua contra la tinença compulsiva d'animals de companyia

query_builder   17 agost 2012 11:59

event_note Nota de premsa

El Cos d'Agents Rurals actua contra la tinença compulsiva d'animals de companyia

Membres del Cos d’Agents Rurals van realitzar el passat dimecres, 15 d’agost,  inspeccions encaminades a evitar la tinença compulsiva d’animals de companyia als establiments ambulants ubicats a la fira que s’organitza en motiu de la festa major de Malgrat de Mar. Durant les inspeccions es va comprovar com tres de les instal·lacions recreatives adreçades a menors d’edat oferien com a premi animals de companyia, concretament lliuraven un petit aquari que contenia un exemplar viu de peix vermell de la família Cyprinidae. Aquest tipus de peixos d’aigua freda són molt comuns en aquariofília.
 
Les activitats inspeccionades consistien en la típica atracció adreçada a menors d’edat, que a canvi d’un import econòmic poden pescar ànecs de goma en moviment i que com a premi poden escollir una joguina. A més de joguines, aquest establiments exhibien públicament com a reclam i en feien donació com a premi animals vius.
 
Es dóna el cas que aquest establiments no es trobaven inscrits en el Registre de Nuclis Zoològics de Catalunya.
 
Els membres del Cos d’Agents Rurals varen fer retirar de l’exhibició pública els animals i varen denunciar els fets. Aquesta actuació forma part de les accions que el Cos d’Agents Rurals duu a terme en favor de la tinença responsable d’animals de companyia. La decisió d’adquirir un animal s’ha de prendre de manera meditada i cal plantejar-se assumir certs compromisos de respecte i responsabilitats envers l’animal i en cap cas és poden oferir amb aquest mètode a menors d’edat.
 
D’acord amb la Llei de Protecció dels Animals de Catalunya, no es poden utilitzar públicament animals com a reclam i fer-ne donació com a premi. Així mateix, tots els establiments en que es produeixin transaccions amb animals cal que es trobin inscrits en el Registre de Nuclis Zoològics de Catalunya. L’incompliment d’aquestes obligacions pot ser constitutiva d’una infracció greu a la Llei de Protecció dels Animals de Catalunya, valorada amb multa de fins a 2.000€.