Comunicat diari de risc d'incendi forestal

query_builder   20 agost 2012 12:50

event_note Nota de premsa

Comunicat diari de risc d'incendi forestal

 
Segons el mapa diari de perill d’incendi forestal que elabora la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat, es manté el mateix nivell de risc d’incendi que ahir, amb poques variacions. A més, predominarà el perill molt alt i la presència de perill extrem en diferents indrets de l’interior i prelitoral. Pel que fa a la resta del territori, es mantindrà el perill alt, mentre que a les zones elevades del Pirineu Occidental hi haurà nivells de perill moderat.
 
Mapa risc
 
La situació d’alt risc d’incendi continua a Catalunya i hi ha punts en què les humitats ja fa tres dies que no es recuperen. Es mantenen les rutes aèries en aquelles zones més vulnerables del país que faran els avions de vigilància i atac dels Bombers de la Generalitat. Es complementaran amb la de l’helicòpter i l’avioneta del cos d’Agents Rurals i amb l’helicòpter del Servei Català de Trànsit.
 
A la tarda, unitats del Grup d’Actuacions Forestals (GRAF) dels Bombers de la Generalitat faran rutes terrestres de vigilància per aquelles zones més sensibles del territori.
 
Cal destacar que per avui dilluns, d’acord amb el Servei Meteorològic de Catalunya, es preveuen les següents situacions meteorològiques de risc:
 
Es tornaran a registrar les mateixes temperatures que ahir diumenge, però possiblement podrien augmentar un grau en algunes zones del prelitoral. De cara a demà, es preveu que es mantinguin igual però amb algun lleuger ascens en algunes comarques del Gironès. Per altra banda, el vent continuarà bufant fluix i de cara a mitja tarda bufarà marinada amb cops moderats puntuals. Quant a la humitat relativa, aquesta també es mantindrà amb els mateixos valors que ahir els quals van oscil·lar entre el 30 i el 40%.
 
Cal tenir present que hi ha un avís vigent per onada de calor que està previst que s’allargui fins dimecres. En aquest sentit, Protecció Civil manté activada l’alerta del PROCICAT per onada de calor i el Departament de Salut manté activat el Pla d’actuació per prevenir el efectes de l’onada de calor sobre la salut (POCS) en fase 2 (nivell màxim).
 
Protecció Civil manté també en alerta el Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT. A través del CECAT la DGPC ha comunicat a les administracions locals i a les sales centrals dels cossos operatius les mesures previstes i manté contacte permanent amb els anteriors per tal de fer seguiment exhaustiu de l'episodi.
 
En relació a això, i d’acord amb la previsió de risc d’incendi, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) manté la suspensió de tots els permisos per a la realització d’activitats que puguin generar perill d’incendi forestal en els mateixos 313 municipis afectats en dies anteriors. Aquests municipis pertanyen a les comarques de l’Alt Camp, Alt Empordà, Alt  Penedès, Alt Urgell, Anoia, Bages, Baix Camp, Baix Ebre, Baix Empordà, Berguedà, Conca de Barberà, Garrigues, Garrotxa, Gironès, Maresme, Montsià, Noguera, Osona, Pallars Jussà, Pla de l’Estany, Priorat, Ribera d’Ebre, Ripollès, Segarra, Selva, Solsonès, Terra Alta, Vallès Occidental i Vallès Oriental, que podeu trobar a l’enllaç següent: http://www.gencat.cat/mediamb/incendis/graf/alfa3.pdf.
 
Això afecta les activitats següents: generar restes vegetals, activitats agrícoles, tasques de manteniment d'infraestructures (línies elèctriques, línies fèrries, carreteres) i l’execució de l'obra civil a menys de 500 metres del bosc. També s’hi prohibeixen les activitats agrícoles susceptibles de generar ignicions. No queda prohibit llaurar els camps per a la prevenció d’incendis. En aquests municipis se suspèn l’activitat cinegètica de la mitja veda, la circulació motoritzada pel bosc i totes les activitats pirotècniques. Finalment, és prohibit fumar en zones forestals.
 
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural manté, com a mesura especial, les restriccions d’accés als massissos següents:
 
  • Girona: Les Gavarres, Massís de Cadiretes i Massís de l’Albera.
  • Tarragona/Terres de l’Ebre: Massís dels Ports Tortosa-Beseit, Tivissa-Vandellòs, serralada del Montsant, muntanyes de Prades i a la Serra de Cardó-Boix.
  • Lleida: Montsec d’Ares, Montsec de Rúbies- Sant Mamet i Rialb-Serra d’Aubenç.
  • Indrets singulars: riera de Merlès i riera de Sadernes.
 

1  

Fitxers adjunts

Mapa risc incendi forestal

Mapa risc incendi forestal
JPG | 84