El DAAM presenta a tot el sector les principals línies del Pla estratègic de la fertilització agrària i gestió de les dejeccions ramaderes a Catalunya

query_builder   21 agost 2012 13:05

event_note Nota de premsa

El DAAM presenta a tot el sector les principals línies del Pla estratègic de la fertilització agrària i gestió de les dejeccions ramaderes a Catalunya

 
 
El director general d’Agricultura i Ramaderia, Miquel Molins, ha finalitzat la ronda de contactes que han servit per a presentar formalment al sector les principals línies que conté el nou Pla estratègic de la fertilització agrària i de la gestió de les dejeccions ramaderes a Catalunya.
 
Aquesta presentació, realitzada als Serveis Centrals del DAAM a Barcelona, tanca els contactes duts a terme l’últim mes amb les organitzacions professionals agràries, el món cooperatiu, i les entitats associatives del món ramader. A partir d’ara s’enceta el procés de debat i aportacions per part del sector per tal d’enriquir el pla que, tal i com és previst, finalment hagi de ser plenament operatiu el proper mes de setembre.
 
Miquel Molins ha destacat que la proposta de nou Pla estratègic presentada al sector “preveu establir les mesures que permetin un desenvolupament sostenible del sector de la ramaderia intensiva a Catalunya”, la qual, com ha recordat el director general, “és, avui per avui, un dels motors econòmics més importants del sector agrari”. A la vegada, el Pla preveu una millora i optimització de la fertilització, objectiu que, com ha remarcat Molins, “s’ha d’assolir amb el consens, la implicació, i la participació de sector i administració”.
 
La proposta de nou Pla estratègic ha estat liderada pel DAAM, i en el seu disseny hi han participat altres Departaments, en particular el de Territori i Sostenibilitat, per bé que es preveu la col·laboració constant de la resta de departaments del Govern implicats a través d’una Comissió interdepartamental de nitrats i dejeccions ramaderes.
 
Igualment, el sector tindrà el seu espai permanent d’interlocució amb l’administració a través de la Comissió assessora de la fertilització i gestió de la matèria orgànica.
 
Ambdues Comissions es troben en aquests moments en fase d’elaboració normativa i és previst consultar properament el sector per a iniciar-ne el tràmit de publicació el més aviat possible.