El conseller Puig afirma que "tot i que l'onada de calor desapareix el risc d'incendi forestal segueix sent elevat"

query_builder   24 agost 2012 14:12

event_note Nota de premsa

El conseller Puig afirma que "tot i que l'onada de calor desapareix el risc d'incendi forestal segueix sent elevat"

  • Puig ha insistit en mantenir la màxima prudència donada la situació actual dels nostres boscos
 
  • Mossos d’Esquadra, Bombers, Agents rurals i ADF’s vetllaran perquè la celebració, aquest cap de setmana, de dues de les etapes de la Volta ciclista a Espanya transcorrin amb normalitat
 
 
El conseller d’Interior, Felip Puig, ha explicat aquest matí que “tot i que l’onada de calor ha finalitzat, el risc d’incendi forestal segueix sent  elevat”.  Puig ha volgut agrair la col·laboració tant de les institucions com de la ciutadania que durant aquest episodi de calor extrema han seguit els consells que des de l’Administració s’han donat, i és per això que “el número d’incidències malgrat l’alt risc ha estat relativament baix”. “Això és propi d’un país madur, i democràticament avançat  que permet superar situacions complexes amb certes garanties”, ha afegit.
 
Puig ha insistit en mantenir la màxima prudència donada la situació actual dels nostres boscos i ha destacat que “tot i no ser l’estiu més calorós que hem patit (l’agost més calorós va ser el 2003) mai havíem tingut el PROCICAT activat durant una setmana sencera per onada de calor i tampoc algunes temperatures rècord”.
 
El titular d’Interior ha explicat que durant l’episodi d’onada de calor dels darrers dies, “el telèfon d’emergències 112 ha rebut 2.061 trucades alertant de possibles incendis de vegetació o forestals”. En aquest sentit, Puig ha destacat que “s’han produït 389 incendis forestals que han pogut ser controlats i no han superat les 10ha”.  Per la seva banda, El SEM, ha ates a 167 persones afectades de patologies derivades de l’excés de calor, 76 de les quals van ser traslladades a centres hospitalaris.
 
El conseller ha recordat que encara hi ha 178 municipis amb suspensió d’activitats a l’aire lliure i limitació d’activitats agrícoles i 6 massissos amb restriccions degut a l’elevat risc d’incendi forestal.
 
Felip Puig ha anunciat que aquest cap de setmana, tindran lloc a Catalunya dues de les etapes de la Volta Ciclista a Espanya, i que  Mossos d’Esquadra, Bombers, Agents rurals i ADF’s vetllaran perquè transcorrin amb normalitat.
 
El conseller ha fet aquestes declaracions en roda de premsa, desprès de presidir la reunió prèvia del comitè tècnic de l’INFOCAT per risc d’incendi i en la que també s’ha fet balanç del darrer l’episodi de calor, al Centre de Coordinació d’Emergències de Catalunya (CECAT).