Actualització de l'estat del Pla Infocat

Protecció Civil manté en alerta el Pla Infocat per l'alt risc d'incendi a tot Catalunya sobretot a la Catalunya Central, comarques de Tarragona i Alt Empordà

query_builder   25 agost 2012 19:31

event_note Nota de premsa

Actualització de l'estat del Pla Infocat

Protecció Civil manté en alerta el Pla Infocat per l'alt risc d'incendi a tot Catalunya sobretot a la Catalunya Central, comarques de Tarragona i Alt Empordà

 
  • Agricultura manté les restriccions a 3 massissos per elevat risc d’incendi i 148 municipis catalans estan en Pla Alfa 3
 
  • Possibilitat de pluges aquest vespre i durant la nit al litoral central, prelitoral central i comarques interiors de Girona
 
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté en alerta el pla INFOCAT per l’alt risc d’incendi que afecta avui a tot Catalunya i que és extrem a zones de la Catalunya Central, comarques de Tarragona i a l’Alt Empordà. El perill d’incendi continua molt alt a gairebé tot l’interior, alt al litoral i prelitoral central i a zones del Prepirineu.
 
El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, a través de la Direcció General de Medi Natural i Biodiversitat, ha comunicat que el perill d’incendi forestal continua encara elevat degut a la manca de precipitacions i a l’entrada de vents terrers avui i demà. Per això es mantenen les mesures especials de prevenció que s’aniran modulant en funció dels mapes de perill i de les mesures previstes en els diferents escenaris del Pla Alfa.

El Pla Alfa a nivell 3 s’ha activat avui a 148 municipis de les següents comarques: Alt Empordà, Alt Camp, Alt  Penedès, Anoia, Bages, Baix Camp, Baix Ebre, Conca de Barberà, Garrigues, Montsià, Priorat, Ribera d’Ebre, Segarra, Solsonès i Terra Alta.

Com a mesura especial de prevenció es mantenen les restriccions d’accés als  massissos següents:

- Tarragona/Terres de l’Ebre: Massís dels Ports Tortosa Besseït, serralada del Montsant i muntanyes de Prades.
 
En funció del mapa diari del Pla Alfa (el qual es pot consultar a la web del Departament d’Agricultura) es suspenen tots els permisos per a la realització d’activitats que puguin generar perill d’incendi forestal en els municipis afectats per l’activació del nivell 3 del Pla.

Com a conseqüència de l’activació del nivell 3 del Pla Alfa es suspenen els permisos per generar restes vegetals, activitats agrícoles, tasques de manteniment d'infraestructures (línies elèctriques, línees fèrries, carreteres ), aturada de l’execució de l'obra civil a menys de 500 metres del bosc.

També es prohibeixen les activitats agrícoles susceptibles de generar ignicions en els municipis d’Alfa 3. No queda prohibit el llaurar ells camps per prevenció d’incendis.

En aquests municipis se suspèn l’activitat cinegètica de la mitja veda, la circulació motoritzada pel bosc i totes les activitats pirotècniques. A més, és prohibit fumar en zones forestals en els municipis en Pla Alfa 3.

Mentre duri l’episodi es reforçarà la vigilància coordinada dels cossos d’Agents Rurals, de Mossos d’Esquadra, de Bombers, de les Associacions de  Defensa Forestal i de les  Diputacions Provincials  per tal d’optimitzar els recursos existents.
 
També s’ha previst un dispositiu de vigilància aèria en el qual participin de manera coordinada tots els mitjans disponibles dels Departament d’Agricultura i d’Interior.
 
Incendi de Madremanya
 
Hores d’ara s’ha aixecat el confinament als veïns dels nuclis de la Vilosa i Riuràs però es mantenen restriccions de circulació a les carreteres de la zona afectades per les tasques d’extinció dels incendis. Protecció Civil també ha desactivat la Unitat Mòbil Operativa (UMOPC) desplaçada al Centre de Comandament Avançat amb motiu de l’incendi.
 
Actualització avís Inuncat
 
D’altra banda, segons informacions del Servei Meteorològic de Catalunya, aquest vespre (franja de les 20 h a les 2 hores) augmenten les comarques afectades per la possibilitat de pluges. Són les següents:
 
- Barcelona: Baix Llobregat, Barcelonès, Garraf , Maresme, Vallès Occidental i Vallès Oriental
 
- Tarragona: Baix Penedès, Baix Camp i Tarragonès
 
-Girona: Selva
 
En la franja nocturna (de 2 a 8 am), a les comarques que ja es trobaven afectades per possibles ruixats només s’hi afegeix el Baix Camp:
 
-Barcelona: Baix Llobregat, Baix Penedès, Barcelonès, Garraf i Maresme
 
-Tarragona: Baix Camp i Tarragonès