Vuit dotacions terrestres i un mitjà aeri continuen treballant a l'incendi de Madremanya, que ja està controlat des d'aquesta passada nit

query_builder   26 agost 2012 10:18

event_note Nota de premsa

Vuit dotacions terrestres i un mitjà aeri continuen treballant a l'incendi de Madremanya, que ja està controlat des d'aquesta passada nit

  • Dues dotacions continuen fent tasques d’inspecció a l’incendi forestal de Pla de Manlleu
  • Els veïns desallotjats ja han pogut tornar als seus domicilis
  • La Direcció General de Protecció Civil manté l’alerta de l’INFOCAT
Aquesta passada nit els Bombers de la Generalitat ja han donat per controlat l’incendi forestal del Gironès. Al llarg de la nit les dotacions terrestres desplaçades a la zona han continuat fent tasques d’inspecció del perímetre afectat i remullant petites revifades. En aquesta moments 8 dotacions terrestres i un helicòpter continuen treballant a la zona.
 
Segons informa el cos dels Mossos d’Esquadra, que té desplaçada una patrulla, tots els veïns que havien estat preventivament desallotjats ja han pogut retornar als seus domicilis, un cop s’ha fet una inspecció aèria de la zona.
 
D’altra banda, el Servei Català de Trànsit informa que ja es pot circular amb normalitat per les dues carreteres que havien estat tallades a causa del foc, la GIV- 6701 al seu pas per Sant Martí Vell i la carretera C-66 a Sant Joan de Mollet.
 
Segons les darreres informacions dels Cos d’Agents Rurals, el foc hauria cremat 222 hectàrees, d’aquestes 184 són de vegetació arbrada, 28,6 de conreus, 5,4 de matoll, 4 de pastures i 0,60 de vegetació urbana, dels municipis de Madremanya (9,16), Sant Martí Vell (158,26), Flaçà (42,04) i la Pera (13,19).
 
Dues dotacions fan tasques de vigilància a l’incendi del Pla de Manlleu
Dos vehicles dels Bombers de la Generalitat continuen fent tasques d’inspecció de la zona afectada per l’incendi que, des d’ahir al matí ja està controlat.
 
Protecció Civil manté la fase d’alerta del pla INFOCAT
La Direcció General de Protecció Civil manté en alerta el pla especial d’Incendis Forestals de Catalunya, INFOCAT, pel risc d’incendi.