Dictamen CGE

El Govern porta al Consell de Garanties Estatutàries dues ordres estatals de subvencions en matèria de serveis socials

query_builder   28 agost 2012 14:44

event_note Nota de premsa

El Govern porta al Consell de Garanties Estatutàries dues ordres estatals de subvencions en matèria de serveis socials

  • Demana dictàmens previs a un conflicte de competència per l’Ordre que regula la concessió de subvencions provinents del 0,7% de l’IRPF i per l’Ordre que estableix les bases de la concessió d’ajuts de la Secretaria d’Estat de Serveis Socials
 
  • Dues sentències del Tribunal Suprem ja han donat la raó a la Generalitat, reconeixent la competència en les subvencions provinents de l’assignació del 0,7% i estimant el recurs de cassació del Govern contra l’Ordre que regula els ajuts de la Secretaria d’Estat de Serveis Socials
 
El Govern ha acordat avui sol·licitar al Consell de Garanties Estatutàries (CGE) dos dictàmens previs a la presentació d’un conflicte positiu de competència per dues ordres estatals que regulen la concessió de subvencions a entitats socials.

D’una banda, el Consell Executiu porta al Consell de Garanties Estatutàries l'Ordre estatal que estableix les bases reguladores i convoca la concessió de subvencions per a programes de cooperació i voluntariat socials a càrrec de l'assignació tributària de l'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF), el conegut 0,7%. D’altra banda, el Govern també demana dictamen sobre l’Ordre que estableix les bases de la concessió de subvencions de la Secretaria d’Estat de Serveis Socials, Famílies i Discapacitat. El Consell de Garanties Estatutàries disposa d’un mes per emetre els dictàmens.
 
Tal com estableix l’Estatut d’autonomia de Catalunya, el Govern de la Generalitat té competència exclusiva en matèria relativa als serveis socials. Obviant aquesta circumstància, el Govern de l’Estat estableix que el Ministeri realitzi de manera centralitzada la convocatòria, la gestió i la concessió de les subvencions, impedint l’actuació de les comunitats en els projectes a realitzar al seu territori.
 
El Tribunal Suprem ja va donar la raó a la Generalitat el mes de juliol passat, en estimar el recurs de cassació contra l’Ordre que estableix les bases de la concessió de subvencions de la Secretaria d’Estat de Serveis Socials, Famílies i Discapacitat. Aquesta sentència favorable se suma a la que ja va dictar el mateix òrgan judicial reconeixent la competència del Govern en la tramitació, resolució i pagament de les subvencions provinents de l’assignació del 0,7% de l’IRPF.
 
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined