Comunicat diari de risc d'incendi forestal (previsió pel 29 d'agost)

query_builder   28 agost 2012 18:06

event_note Nota de premsa

Comunicat diari de risc d'incendi forestal (previsió pel 29 d'agost)

Segons el mapa diari de perill d’incendi forestal per demà, elaborat per la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat, el perill d’incendi forestal no experimenta variacions importants. Hi ha perill molt alt a zones de la Catalunya central i interior de les comarques de Tarragona i Girona. Perill alt a gairebé tota la resta, excepte zones elevades del Pirineu Occidental i Oriental i indrets del litoral central i sud on és moderat.
Mapa de risc d'incendi forestal pel 29 d'agost
Aquest matí, els Bombers de la Generalitat han treballat en diversos incendis de vegetació. Al voltant de les 7.00 hores, set dotacions terrestres i tres mitjans aeris s’han mobilitzat per apagar un foc forestal, causat per un llamp, a una zona d’alta muntanya, de difícil accés, als Altars de la Torre, a la Torre de Cabdella.
 
L’incendi, que no ha cremat més de 20 m2, ja està extingit. Poc després de les 11.00 hores, a Romadriu, terme municipal de Llavorsí, un incendi de vegetació agrícola ha fet desplaçar vuit dotacions terrestres i tres mitjans aeris a la zona del Bony de Castenas.
 
L’incendi, que està estabilitzat des de les 14.30 h, ha cremat uns 500 m2. Finalment, a les 12.45 h, nou vehicles i un mitjà aeri dels Bombers s’han desplaçat al camí Via Cornisa de Santa Coloma de Cervelló per apagar un foc que ha cremat una gran pila de restes vegetals. S’ha necessitat, a més, de l’ajuda de dues màquines retroexcavadores per remoure la pila i facilitar les tasques d’extinció dels Bombers.
  
D’altra banda, es manté un dispositiu de set dotacions terrestres que continuen fent tasques de vigilància a la zona cremada per l’incendi del Gironès. Al llarg del matí un helicòpter també ha sobrevolat el perímetre del foc.
 
Cal destacar que s’han previst rutes aèries dels Bombers de la Generalitat per vigilar especialment les zones on van descarregar llamps en les darreres tempestes registrades al país. Els Agents Rurals també han realitzat tasques de guaita terrestre i patrullatge aeri amb un helicòpter.
 
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya la previsió meteorològica per demà d’avui és la següent:
 
De matinada i al final del dia el vent serà fluix i de direcció variable, amb predomini dels components sud al litoral i est a l'interior. Al llarg del matí s'imposarà els components sud i est arreu, fluix amb cops moderats, més reforçat al litoral nord.
 
La humitat relativa se situarà entorn del 70-75% al litoral i prelitoral. A les comarques de l’interior se situarà entre el 60-70% i al Pirineu i Prepirineu tendirà a augmentar fins al 80%.
 
Pel que fa a la temperatura, les mínimes seran lleugerament més baixes o moderadament al nord-oest. Es mouran entre 9 i 14ºC al Pirineu, entre 20 i 25ºC al litoral central i sud i al prelitoral sud, i entre 15 i 20ºC a la resta. Les màximes quedaran similars o lleugerament més altes. Quedaran entre 24 i 29 ºC al Pirineu i litoral, i entre 28 i 33 ºC a la resta. Xafogor marcada al litoral.
 
A partir de mig matí s'esperen ruixats al quadrant nord-oest i resta del Pirineu, i en són probables a la resta del terç oest. Les precipitacions seran d'intensitat entre feble i moderada, aniran acompanyades de tempesta i no es descarta que localment també vagin acompanyades de calamarsa. Acumularan quantitats de precipitació poc abundants.  
 
La Direcció general de Protecció Civil ha posat el Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT) en fase de Prealerta durant el dia d'avui. Per demà la previsió d’incendi forestal és la següent:
 
-       Demarcació d’Alt Pirineu i Aran: Alt Urgell, Cerdanya, Pallars Jussà I Pallars Sobirà.
-       Demarcació de Barcelona: Vallès Occidental i Vallès Oriental
-       Demarcació de Catalunya Central: Anoia, Bages, Berguedà, Osona i Solsonès
-       Demarcació de Girona: Alt Empordà, Baix Empordà, Garrotxa, Gironès, La Selva i Pla de l’Estany
-       Demarcació de Lleida: Garrigues, Noguera, Segarra, Segrià i Urgell
-       Demarcació de Tarragona: Alt Camp, Baix Camp, Conca de Barberà i Priorat
-       Demarcació de Terres de l’Ebre: Baix Ebre, Montsià, Ribera d’Ebre i Terra Alta

2  

Fitxers adjunts

Mapa de risc d'incendi forestal pel 29 d'agost

Mapa de risc d'incendi forestal pel 29 d'agost
JPG | 196

Mapa de risc d'incendi forestal pel 29 d'agost (amb llegenda de comarques)

Mapa de risc d'incendi forestal pel 29 d'agost (amb llegenda de comarques)
JPG | 215