Les 24 Hores Internacionals de Resistència en Ciclomotor de la Vall del Tenes guanyen reconeixement i projecció internacional

query_builder   28 agost 2012 20:10

event_note Nota de premsa

Les 24 Hores Internacionals de Resistència en Ciclomotor de la Vall del Tenes guanyen reconeixement i projecció internacional

El director del Consell Català de l’Esport, Albert Marco, ha presidit avui al Museu i Centre d’Estudis de l’Esport Dr. Melcior Colet, de Barcelona, la presentació de la XXXIIIa edició de les 24 Hores Internacionals de Resistència en Ciclomotor de la Vall del Tenes, que es celebraran els propers dies 31 d’agost, 1 i 2 de setembre a Lliçà d'Amunt (Vallès Oriental). Una prova, segons Albert Marco, que reflecteix “el que representem com a poble” i que és de gran interès per Catalunya.
sge
Foto: Jordi López
L’edició d’enguany comptarà amb 41 equips i més de 150 pilots. D’entre tots els equips inscrits, aquest any torna haver-n’hi procedents d’Itàlia, França i Holanda, així com també de les Illes Balears. El Grup 24 hores reforça i consolida la seva internacionalització, ja que manté la seva participació internacional i nous països ja es preparen per a l’edició de l’any que ve, com és el cas de Bèlgica.
 
Albert Marco ha posat de relleu que les 24 Hores “reflecteixen el que representem com a poble” i ha mostrat la voluntat del Govern de mantenir-hi el suport perquè "és important pel país”. El director del Consell Català de l’Esport ha afegit aquest esdeveniment reuneix elements com “la catalanitat, la cultura i la tradició, l’associacionisme, la passió i l’excel·lència”, que caracteritzen el poble català i que fan possible que entitats d’àmbits diversos s’uneixin per tirar endavant un projecte com aquest.
 
Durant l’acte, també hi ha intervingut l’alcalde de Lliçà d'Amunt, Ignasi Simón, i el president del Grup 24 hores, Francesc Padró, que han explicat els detalls i les novetats de la prova, l’única competició de 24 Hores del món de resistència en ciclomotor. Simón ha destacat que la prova és “l’acte esportiu estrella” del municipi, motiu pel qual l’Ajuntament li dóna el màxim suport, i ha fet un reconeixement a l’equip humà que organitza l’esdeveniment, que n’és “el motor viu”.
 
Tal com ha explicat Francesc Padró, una de les grans novetats enguany és que les 24 hores formen part de la Copa Catalana de Resistència en Ciclomotor, impulsada per la Federació Catalana de Motociclisme, la qual cosa permetrà “reforçar la prova” i que guanyi reconeixement i difusió. Padró ha reconegut les dificultats que enguany han tingut per celebrar les 24 hores, però s’ha felicitat de la “consolidació” a nivell internacional, amb la presència de pilots de fora, “pels quals venir a Lliçà d’Amunt és competir en la cursa més important”.
 
La prova s’ha consolidat en el calendari motociclístic català. La participació de pilots d’elit i pilots més anònims, i les activitats festives paral·leles  converteixen les 24 hores en una cita obligada per als amants del motor de totes les edats i nivells de Catalunya, l’Estat i, des de fa dos anys, d’Europa. Entre tots els pilots participants, destaca la presència d’una de les figures del motocròs català Javier Garcia Vico, i el pilot català del Mundial de MotoGP Aleix Espargaró, entre d’altres.
 

1  

Imatges

Fotografia de la presentació (Autor: Jordi López)

Fotografia de la presentació (Autor: Jordi López) 421