Comunicat diari de risc d'incendi forestal

query_builder   29 agost 2012 11:53

event_note Nota de premsa

Comunicat diari de risc d'incendi forestal

 
Segons el mapa diari de perill d’incendi forestal que elabora la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat, el perill d’incendi forestal ha baixat en alguns indrets a causa de les pluges d’ahir. Hi ha perill molt alt en zones de la Catalunya central i interior de les comarques de Tarragona i Girona. Perill alt en gairebé tota la resta, excepte en zones elevades del Pirineu Occidental i Oriental i indrets del litoral central i sud on és moderat.
 
Mapa risc
 
Els Bombers de la Generalitat tenen previst per avui una ruta de prevenció aèria a les comarques més al nord del territori: Alta Ribagorça, Pallars Sobirà, Pallars Jussà, Alt Urgell, Cerdanya, Solsonès, Berguedà, Ripollès, Osona i Garrotxa. L'objectiu és detectar qualsevol conat d'incendi que per permeti als Bombers actuar amb rapidesa. Aquestes rutes aèries es complementen amb la que farà el Cos d'Agents Rurals per l'Anoia, la Segarra, el Solsonès, el Bages, el Vallès Occidental i l'Oriental.
 
D'altra banda, i pel que fa als incendis forestals, encara hi ha tres dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat que realitzen tasques de vigilància en tot el perímetre i l'interior de la zona cremada per l'incendi de Madremanya.
 
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya la previsió meteorològica pel dia d’avui és la següent:
 
Pel que fa a les precipitacions, a partir del migdia creixeran nuvolades a punts de muntanya, sobretot del Pirineu i del Prepirineu i també a l'oest del país. S'esperen ruixats al quadrant nord-oest i resta del Pirineu. Són de probables a la resta del terç oest, sobretot a l'àrea del Port. Seran d'intensitat entre feble i moderada, aniran acompanyats de tempesta i no es descarta que localment també vagin acompanyats de calamarsa o pedra. S’acumularan quantitats de precipitació poc abundants (fins a 20mm en 24 hores).
 
Les temperatures màximes seran similars, lleugerament més baixes a Ponent i més altes al nord-est. Quedaran entre 24 i 29ºC al Pirineu i litoral, i entre 28 i 33ºC a la resta. Xafogor marcada al litoral.
 
El vent serà de component sud i est, fluix amb cops moderats a tot el territori.
 
La Direcció general de Protecció Civil ha posat el Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT) en fase de Prealerta durant el dia d'avui, d’acord amb el risc d’incendi forestal a les comarques següents:
 
 • Demarcació de Barcelona: Vallès Occidental i Vallès Oriental
 
 • Demarcació de Catalunya Central: Anoia, Bages i Solsonès.
 
 • Demarcació de Girona: Alt Empordà, Baix Empordà, Gironès i Pla de l’Estany.
 
 • Demarcació de Lleida: Garrigues, Noguera, Segarra, Segrià i Urgell.
 
 • Demarcació de Tarragona: Alt Camp, Baix Camp, Conca de Barberà i Priorat.
 
 • Demarcació de Terres de l'Ebre: Baix Ebre, Montsià, Ribera d’Ebre i Terra Alta.
 
Cal recordar les següents recomanacions:
 
 • Molta precaució, cal extremar la prudència. Perill elevat de gran incendi.
 • Vigilar molt qualsevol activitat en zones forestals i en el seu perímetre. No dur a terme activitats que puguin provocar guspires.
 • No llençar burilles.
 • No circular amb vehicles fora dels camins autoritzats, ni estacionar-los sobre herbes seques.
 • En cas d'incendi, avisar urgentment el 112 o a l’autoritat més propera.
 • Informar-se del perill d’incendi a través de la pàgina web o del 012.

 

1  

Fitxers adjunts

Mapa diari risc incendi forestal

Mapa diari risc incendi forestal
JPG | 194